Gå til hoved-indhold
Produktet fra Victorfone består af en lille, hvid boks, hvorfra der sendes og modtages trådløse signaler.Udstyr
Produktet fra Victorfone består af en lille, hvid boks, hvorfra der sendes og modtages trådløse signaler. En bådpakke inklusiv antenne forventes at koste 800 kr.

Opfindelsen Victorfone giver telefoni og data til søs

Victorfone kaster til maj en redningsvest til sejlfolket og giver forbedret dækning, på tale og data, som eneste udbyder i verden.

Af Troels Lykke |

De danske bådentusiaster har sjældent forbindelse til hverken opkald eller internet på de danske farvande.

Men denne udfordring er snart fortid med den nye danske opfindelse, der forbedrer mobildækningen i en radius på 30 km fra enhver telemast: På båden kan du tjekke vejrudsigten, ringe hjem og komme på internettet fra en mobiltelefon.

Kickstarterkampagne skal delvist finansiere videreudvikling af Victorfone.

“Vi er rigtig stolte og taknemmelige over den fantastiske modtagelse vi har fået på Kickstarter. Interessen er overvældende og det er både fra ind- og udland. Derfor glæder jeg mig over, at vi inden længe kan sende en Victorfone op til Svend, der har sommerhus i Nordsjælland, til Darius, der bor uden for London og til Abdul fra Singapore”, forklarer Morten Boutrup, CEO for Victorfone til minbaad.dk.

Målet er at forbedre dårlig dækning og dække de sorte huller 

Victorfone har fået en ønskværdig start på crowdfundingkampagnen, men projektet har brug for yderligere støtte for at kunne sende Victorfonen i produktion - og sætte en stopper for dårlig dækning på mobiltelefonen.

På kickstarter sælges Victorfone billigere end den kommende markedspris, og selvom de første 30 Victorfone med størst rabat er revet ned fra hylden inden for få timer, er det stadig muligt at få fat i en Victorfone med store besparelser.

“Victorfone er klar til at blive sendt i produktion og kan være klar til sejlsæsonen starter i maj, men vores finansiering er afhængig af støtte fra forbrugerne”, udtaler CEO Morten Boutrup fra Aarhus.

Hvis man vil have fat i opfindelsen, der løser problemet med dårlig dækning, kan man forudbestille en Victorfone eller støtte projektet på kickstarter.

Det kan en Victorfone
En Victorfone forbedrer signalet til både tale og data og sikrer dig dækning på lokationer, hvor der er dårlig eller slet ingen dækning. Produktet består af en lille, hvid boks, hvorfra der sendes og modtages trådløse signaler.

Dertil følger en brugervenlig app til smartphone. Endelige kan løsningen suppleres med en udendørs antenne.

Teknologien er trådløs, baseret på lavstråling og opkald foregår via mobilen. Produktet er godkendt til anvendelse i alle EU-lande og er beregnet til brug i både bil og båd - kort sagt hvor som helst, der er brug for god mobildækning. Alt det kræver på båden er en Victorfon, et simkort, en antenne og 12 volt.

Hvem står bag
Victorfon ApS er en danskejet virksomhed grundlagt ultimo 2014. Udviklingen af Victorfone er finansieret af SDTI (Syddansk Teknologisk Innovation A/S), det danske Forskningsministeries Innovationsfond og en række private investorer.

Sådan virker systemet på land:

 

content-loader
content-loader
content-loader