Gå til hoved-indhold
På kortplotter.com kan man sammenligne priser på mere end 30 forskellige søkortplottere.Kort Nyt
På kortplotter.com kan man sammenligne priser på mere end 30 forskellige søkortplottere.

Nyt site kortplotter.com – alt om søkortplottere

Skal du anskaffe elektronik til båden og ønsker tips og hjælp til prissammenligninger, så er der nu hjælp at hente.

 

Af Troels Lykke |

Marinetorvet på Amager lancerer i samarbejde med en række af landets største producenter og leverandører af marineelektronik- her i blandt Garmin og Palby Marine - en ny hjemmeside, hvor man kan læse alt, som er værd at vide som søkortplottere.

Formålet med siden er at give sejlere, som står overfor at skulle anskaffe en søkortplotter, et grundlag for at sammenligne de mange forskellige mærker og modeller ud fra sejlerens eget aktuelle behov. Det fortæller Jens Juul fra Marinetorvet ApS fra Amager.

Det er også hensigten at udbrede kendskabet til, hvorledes man kan opbygge komplette marinenetværk og dele informationer på tværs af instrumenter og sensorer.

Sammenligne med 30 søkortplottere

På kortplotter.com kan man sammenligne priser på mere end 30 forskellige søkortplottere. Det er muligt at sortere på modelnavn, priser eller skærmstørrelse, og filtrere således at kun søkortplottere, der f.eks. understøtter bestemte netværk vises.

Hjemmesiden har en dybdegående beskrivelse af en søkortplotteres funktioner, såsom hvilke informationer der kan aflæses, samt hvorledes søkortplotteren kan indgå i større netværk. Der er også en beskrivelse af de mest anvendte netværkstilslutninger, f.eks. radar, AIS og ekkolod.

Under menupunktet  ”elektroniske søkort” finder man en vejledning i hvilke elektroniske søkort, der kan bruges til de forskellige modeller, og hvilke specielle funktioner som f.eks. autoruteplanlægning eller luftfotos der findes på de enkelte søkort.

Gratis softwareopdateringer

Skulle søkortplotteren trænge til at få opdateret den interne software, er der også hjælp at hente til hvorledes dette gøres ved gratis at downloade softwareopdateringer.

Endelig finder man på kortplotter.com en beskrivelse af de forskellige fabrikater samt en vejledning til hvilke overvejelser man bør tage ved køb af ny søkortplotter.

Link til hjemmesiden: www.kortplotter.com

content-loader
content-loader
content-loader