Gå til hoved-indhold
49er i MiamiKapsejlads
49erne får snart af vide hvordan de skal udtages til OL. Det var et krav fra sejlerne at de fik fastlagt kriterierne i slutningen af denne måned.

OL-kriterier er på vej

Michael Staal, elitechefen, har færdiggjort forslag til de kommende OL udtagelseskriterier. Forslaget er sendt til bestyrelsen.

Af Troels Lykke |

Michael Staal, skriver på sin blog på sejlsport.dk

Herhjemme har jeg selv haft OL meget tæt på i denne uge. Jeg har netop færdiggjort vores ønsker og forslag til, hvordan de kommende OL udtagelseskriterier skal være. Forslaget er sendt til bestyrelsen, som jeg møder på mandag 1. februar i næste uge. 

Forinden har en række sejlere og trænere været involveret i at komme med forslag, ønsker og ideer til OL udtagelseskriterierne. Essensen af de forslag som nu er udarbejdet på baggrund af sejleres og træneres input er:

  • Klart formulerede kriterier, ikke for langt og ikke for kort.
  • Vinder af udtagelsen findes alene på baggrund af bedste kapsejladsresultat.
  • Timingen af udtagelserne skal tage hensyn til, at vi så sent som i december 2011 sejler om nationspladser ved VM i Australien, hvor vi helst skal stå sammen som hold for at sikre nationspladserne.

Efter mødet med bestyrelsen forestår der en afklaringsproces med Team Danmark og Danmarks IdrætsForbund. Se eventuelt tidligere beskrivelser af denne proces: http://sejlsport.dk/sw38332.asp

Jeg forventer at bestyrelsen også vil lade det ny Advisory Board kommentere på principperne for OL udtagelsen.

Det bliver i det hele taget rigtig godt at få Advisory Board med på råd i fremtiden! I mellemtiden sørger vi for, at alle sejlere på udvalgte seniorhold er informeret om de forslag, som nu er sendt af sted.

Jeg glæder mig til at følge afslutningen på sejladserne i Miami. Det var dejligt at se, at Lotte, Susanne og Tina foreløbig er lykkedes med at komme i kvartfinalerne i kvindematchrace – en top 8 placering mindst. Held og lykke til alle i Miami med de sidste sejladser.

Sejlerhilsener
Michael Staal

Elitechef

Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader