Gå til hoved-indhold
Finn Halberg kommunikerer med Cheftræner Søren Johnsen i klubbens nye radioer, som er indkøbt med støtte fra Trygfonden.Kapsejlads
Finn Halberg kommunikerer med Cheftræner Søren Johnsen i klubbens nye radioer, som er indkøbt med støtte fra Trygfonden.

Vintertræning for E-joller

21 E-joller fra Danmark og Tyskland var mødt op til weekendens E-jolle træning i Sønderborg Yacht Club. Lørdag blev der sejlet 2 timer i let luft og høj solskin.

Af katrine bertelsen |

Sønderborg Yacht Club afviklede i weekenden den 3. ud af 10 træningssamlinger i dette vinterhalvår. Til de første 3 samlinger har der været lige omkring 20 både.

Weekendens træning gik på at øve placering på banen i forhold til konkurrenterne. Det foregik på en miniaturebane som løbende blev ændret, således at sejlerne skulle være på ”mærkerne” hele tiden, hvor formålet var at øve sig i at se længere frem på banen, for at forudse/undgå problemer.

De 4 træningspas lørdag/søndag ledes af Søren Johnsen, hvis internationale trænererfaring og entusiasme for E-jollen synligt smitter af på de unge sejlere.

Som assisterende trænere på vandet, har vi til hvert træningspas Christian og Flemming Clausen. Begge har stor international erfaring fra jollesejlads. Efter nytår er tidligere E-jolle sejler Niels Christian Schjøth også indvolveret

Armbøjninger

I den landbaserede undervisning, har Søren Johnsen i opstarten haft stort fokus, på den enkelte sejlers evner, muligheder og udvikling. Således at det ikke kun er træning i de 10 vinterweekends, men træning fysisk og mentalt for alle dagene i hele vinterperioden.

For at skærpe sejlernes opmærksomhed på tidsplanen har Søren Johnsen indført et simpelt system med, at dem der ikke overholder holder tiderne får tildelt armbøjninger i ”straf”.  Sjovt nok ser det ud til at virke, der var kun en enkelt der kom for sent til skippermødet.

God forældreopbakning

Det er ikke kun sejlerne der møder talstærkt op. Forældrene sørger for det praktiske, med at sørge for varm mad til frokost, og varm kakao og kage efter træningen.

På vandet hjælper forældrene med at holde sikkerheden i top og er klar til at hjælpe, hvis nogle af sejlerne får problemer med noget grej eller bliver kolde. Vi har hellere én ledsagebåd for meget på vandet end én for lidt.

Sønderborg Yacht Club går op i have folk nok på vandet, og i at have sikkerheden i orden. Derfor har klubben indkøbt 12 nye radioer med støtte fra Trygfonden.

Skulle du have lyst til at være med er der stadig et par pladser ledige. Se kontakt personer nedenfor.

Der er sat et max på 30 sejlere, og er der stadig enkelte pladser, og 7 træningsweekends tilbage. Der trænes fra kl. 10 til 16 lørdag og søndag.

Ring og hør nærmere hos Per Lund, tlf:  5121 2911 perjane@mail.dk

Esben Therkildsen 7442 3612. rudjord@stofanet.dk

Finn Halberg 4188 4791. halberg@12move.dk

content-loader
content-loader
content-loader