Gå til hoved-indhold
Tobias Hemdorff fyrer den af et sted i starten på andendagen. Foto: europeclass.dkKapsejlads
Tobias Hemdorff fyrer den af et sted i starten på andendagen. Foto: europeclass.dk

Dansk sølv i E-jolle til EM på Garda

Hele 41 danske Europe-joller deltog i EM for Europajoller på Gardasøen i påsken. I alt var der 218 sejlere med i det rekordstore felt. Jørgen Holm, Green-sejlmager, tog sølv i sin aldersklasse.

Af katrine bertelsen |

Senior EM for e-joller blev afviklet under nærmest perfekte forhold – og der var mange vindere. Først og fremmest de bedste seniorer – og her var der også en populær dansker blandt de første; klassens Grand Old Man Jørgen Holm fra Kaløvig vandt EM-sølv i sin aldersgruppe og høstede desuden det suverænt største bifald.

”Det er meget flot at Jørgen Holm er sejlleverandør, sejler og træner – og tilmed meget populær i hele Europa” siger Jacob Cholewa, en af de aktive sejlere.

Sejlerne var uanset alder og køn blandet i tre grupper og der var hård kamp om pladserne.

2. og 3. pladser

Vinder hos kvinderne blev Zennaro Silvia, Italien. Anna Livbjerg hentede en andenplads til Danmark og klubkammeraten Sarah Bregendahl snuppede trediepladsen.

Hos mændene vandt Carl Hagberg fra Sverige med landsmanden Hampus Appelgren lige efter. Tobias Hemdorff sikrede en 3die plads til Danmark efter en spændende serie hvor det endelige resultat blev afgjort i sidste sejlads.

Den afgående klassekoordinator Rasmus Damsgaard gør status således.

”Danmark er blandt de bedste nationer og vi har rigtig mange dygtige sejlere med stort potentiale”. Vi satser på godt samarbejde blandt alle de danske Europe-sejlere og desuden har vi etableret et spændende samarbejde med vores svenske venner, som er til gensidig fordel”. Siger Rasmus Damsgaard

Efter EM var der arrangeret en stor træningslejr på Garda – mere end 60 sejlere og seks trænere fra Danmark og Sverige deltog med stort udbytte. Foruden mere end 65 timer på vandet, så blev der tid til fælles middage, cykelture og byture, ofte med Europesejlere fra mange lande.

Ny klassekoordinator

Anette Viborg, den nye klassekoordinator er også rutineret Europesejler og har desuden organisatorisk erfaring. Anette forventer at deltage i de fleste stævner som klassekoordinator, træner eller sejler – så der opbakning til erfarne og nye sejlere.

”Jeg er meget glad for opgaven og glæder mig til at bidrage til at udvikle sejlerne og klassen – på kapsejladsbanerne og på land,” siger Anette og fortsætter, ”den gode stemning i klassen med kammeratskab og fællesskab er afgørende vigtig.”

Få hjælp til at finde en E-jolle

Europe-jollen kaldes også ”søens Bugatti”, fordi det er en meget velsejlende jolle med mange fine detaljer. Det stiller store krav til sejlerne som skal være knivskarpe strategisk, taktisk og operativt for at få succes. Det tiltrækker mange dygtige sejlere og Europe-klassen oplever meget stor tilgang. Faktisk er det i øjeblikket vanskeligt at få nye og brugte både – alt er booket, men Michael Cholewa, den nye formand for Europe i Danmark fortæller at der arbejdes på at fremskaffe joller til nye sejlere.

”Klasseorganisationen formidler gerne kontakt vedrørende nye og brugte joller – så kommende sejlere er meget velkomne til at henvende sig til os, så skal vi nok prøve at hjælpe” lover Michael Cholewa.

Kilde: Pressemeddelse fra Europe Class Denmark af Sandeep Sander

Se resultater og mere på www.europeclass.dk

Den garvede og vellidte træner, sejlmager og sejler Jørgen Holm får EM sølvet hængt om halsen.

content-loader
content-loader
content-loader