Gå til hoved-indhold
I 1987 måtte Mogens Frohn Nielsen afmønstre Fulton, efter en heftig mediestorm om hans opdragelsesmetoder. Foto: fulton.dkDiverse
I 1987 måtte Mogens Frohn Nielsen afmønstre Fulton, efter en heftig mediestorm om hans opdragelsesmetoder. Foto: fulton.dk

Fultons "far" er død

I 17 år var Mogens Frohn Nielsen leder af Fulton projektet, hvor han både på land og på vand tog sig af unge, der ikke rigtig passede ind andre steder.

Af katrine bertelsen |

Hvalpene, som Mogens Frohn kaldte dem, fik ansvar og kærlighed ombord på Fulton. Og et par flade, når de ikke levede op til skippers krav.

I 1987 rejste sig en mediestorm mod Mogens Frohn Nielsens pædagogiske metoder, og han måtte forlade Fulton, og det der må betegnes som hans liv. Det udløste en krise og et selvmordsforsøg. Et telegram, fra Uffe Elleman Jensen med ordene,

"Kære Skipper, husk at uanset hvor stort og smukt et hus, du bygger, vil der altid være nogle små hunde, der går og pisser op ad det", gav ham modet tilbage.

Inden Fulton var Mogens Frohn Nielsen gartnerelev, og han lærte sømandsskab som elev på skoleskibene Georg Stage og Danmark.

Mogens Frohn Nielsen var eksamineret styrmand og skibsfører og har bl.a. arbejdet for Søredningstjenesten i Grønland, ligesom han var søløjtnant af reserven.

Efter Fulton blev han forfatter til en stribe bøger, foredragsholder og illustrator.

Han skrev han bøger på stribe om bl.a Piet Hein og Brunkulslejerne i Søby. Han malede og holdt foredrag landet over bl.a. om sin tid på Fulton, og om opdragelse af børn.

Mogens Frohn Nielsen blev 75 år

content-loader
content-loader
content-loader