Gå til hoved-indhold
Jesper Radich fortæller her, at rorpinden skal holdes helt stille på læns stille på læns for at forhindre friktion. Derfor fikserer han rorpinden. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Jesper Radich fortæller her, at rorpinden skal holdes helt stille på læns for at forhindre friktion. Derfor fikserer han rorpinden. Foto: Troels Lykke

Hold rorpinden HELT fast - tips på Oure

Hele ugen har minbaad.dk været på Oure på et fantastisk familiekursus, hvor vi mødte gælstelærer Jesper Radich, der delte tips ud på et matchracekursus. Tricks blev delt ud på pædagogisk vis, som mange kan lære af.

Af Troels Lykke |

Ti sejlere fik særundervisning af Jesper Radich, der onsdag kørte teori og praksis ud for Lundeborg på to DS 37ere.

Der var sejlere fra Nyborg, Hellerup og Skovshoved blandt andet. En af dem var Jacob Nielsen fra Royal Matchrace Center.

"Jesper Radich lod os begå fejlene, så vi lærte af dem, det virkede godt. Tit ser man ellers at undervisere når at rette fejlene før de sker, men så lærer man mindre," siger Jacob Nielsen til minbaad.dk.

Vi var med ham om bord på DS 37eren, hvor Jesper Radich, tidligere America's Cup-sejler og nylig sølvvinder fra matchrace-stævne i Marstrand, delte guldkorn ud.

Bevægede sig samtidig

Sejlerne blev bedt om at bevæge sig samtidigt for at skabe rullevendinger effektivt og taktikeren skulle tænke skridt frem i pre-starten, der er vildt vigtig i matchrace.

"Hvis vi vender før modstanderen her i starten, hvad sker der så," lød spørgmålet fra 34-årige Jesper Radich, der tvang sejlerne til at tænke.

"Hold roret helt stille og fikser det gerne, så der ikke er friktion, når der sejles læns," lød et af rådene fra Jesper Radich, der smilende nød at undervise på et sted, han har undervist i mange år før.

Tvang sejlerne til at tænke

"Er båden trimmet ind," lød det atter fra Jesper Radich, der igen tvang sejlerne til at tænke og lære, hvorefter der blev slækket på faldene til storsejlet og genuaen.

Mads Brockhus, der til dagligt sejler Ok-jolle, nød at være på sommerkusus i matchrace.

"Vi har lært temmelig meget hele ugen, det er en herlig måde at holde sommerferie på og især var Jesper Radich i særklasse, han forstod at lade os gøre tingene og begå fejl så vi lærte af dem. Vi lærte også en del fordi vi roterede rundt på pladserne i båden," siger Mads Brockhus.

Vi skaber sejlere

Sejl-koordinator Joachim Dichman sejlede følgebåd, da Radich denne onsdag havde taget pladsen for ham.

"Jesper løfter undervisningen og folk lytter til ham og de lærer en masse, derfor inviterer vi ham til Oure, da han får sejlerne til at rykke sig og udvikle sig i sejlsporten. Det er det Oure skal, de skal skabe sejlere," siger 23-årig Joachim Dichmann.

Onsdag aften var der grillaften for 46 sejlere, der har sejlet i hele denne uge. også begyndere i sejladsen deltog.

Fredag var der kapsejlads for matchrace-sejlerne og de øvrige, som afslutning på en social og lærerig uge.

Jesper Radich, tv., forklarer.

Oure råder over seks DS 37ere i sommerferien.

Instruktør Sebastian Bay fra KDYs Royal Matchrace Center fik også ros af sejlerne.

Karin fra Hellerup Sejlklub har erfaring fra en 606er. I baggrunden sejl-koordinator Joachim Dichman.

www.oure.dk 

www.jesperradich.dk

content-loader
content-loader
content-loader