Gå til hoved-indhold
Torben Kornum har vundet DM adskillige gange i windsurfing.Kapsejlads
Torben Kornum har vundet DM adskillige gange i windsurfing.

Surferen Torben Kornum kritiserer artikel

Importør af RS:X og RS:One føler sig fejlciteret omkring at få talenter ind i den olympiske disciplin og så har han aldrig kritiseret Big Techno, skriver Kornum. Læs også vores svar.

Af Troels Lykke |

Importøren af RS:X og RS: One Torben Kornum fra Skive skriver til minbaad.dk:

Om igen, Troels!

26. oktober bragte du en artikel, hvori Neil Pryde og jeg bliver citeret for en række synspunkter, som vi ifølge din tekst skulle have givet udtryk for, da vi mødtes i Kerteminde under RS:X VM.

Jeg formoder, at du ønsker at gengive vore meninger, som du mener at have hørt dem, men da et par af punkterne er direkte fejlciteret, mens andre kan give anledning til mistolkning, vil jeg kort redegøre for vore virkelige holdninger og synspunkter, så der ikke hersker tvivl hos hverken dig, de aktive sejlere eller blandt minbaad.dk’s læsere:

Find RS:X-talenterne i surfmiljøet.

Den har du næsten fået rigtigt fat i, men jeg vil gerne uddybe sagen. Jeg er overbevist om, at der findes flere oplagte RS:X-talenter i surfmiljøet end i jollemiljøet.

Med al respekt for jollesejlernes evner, så er der ikke bare tale om at skifte klasse, hvis man går fra en jolle til et surfbræt. Man skal lære at surfe først, og det er en fordel at have sine rødder i surfsporten og helst i flere discipliner.

Naturligvis findes der jollesejlere, som kan blive habile RS:X-sejlere, - det har vi allerede set gode eksempler på, men jeg tror ikke på at de når toppen, med mindre de sideløbende træner surfsportens grundlæggende teknikker i andre discipliner også.

Jeg stiller gerne op, hvis RS:X-sejlere eller andre ønsker at lære teknikkerne fra de øvrige surfdiscipliner.

I artiklen citerer du mig korrekt for, at der blandt den danske surfungdom allerede nu findes talenter, som på sigt, - og med den rigtige coaching, kan opnå internationale resultater i RS:X.

Men du giver anledning til mistolkning, når jeg angiveligt skulle mene, at der ”alene i surfermiljøet findes de rigtig skrappe surfere”.

Det er også irrelevant, at de to danske slalom-juniorverdensmestre (hvoraf den ene er min søn) skulle have særlige chancer i RS:X-klassen. Ingen af de to har mig bekendt ønsket at sejle RS:X, og jeg tror faktisk også at det er ved at være for sent for dem!

Rekrutteringsklassen

Ifølge din artikel ser jeg den nye RS:One One Design som en potentiel rekrutteringsklasse til RS:X, og den har du fanget rigtigt!

RS:One er teknisk mere enkelt at sejle og også prismæssigt lettere tilgængeligt, og begge dele har NeilPryde haft i tankerne, da de ønskede at skabe en klasse, som ligger umiddelbart før den olympiske.

Men din kæde hopper af, når du citerer både Neil Pryde og jeg for at RS:One skal udkonkurrere BIC Techno, - og Neil får endda skyld for at hævde, at BIC’en er for vægtfølsom.

Begge dele er noget sludder, som vi ikke vil lægge navn til. Vi mener begge, at BIC Techno er en glimrende klasse, som i øvrigt trives fint mange andre steder end lige Danmark, men det er fuldstændig irrelevant at nævne BIC som en konkurrent til NeilPryde’s RS:One!

Underteksten til et af billederne citerer Neil Pryde for at ”One er hot, og BIC er yt”. Den har du fanget ud af fri fantasi, og det undrer os meget, at du som professionel skribent ikke er mere kritisk i dit ordvalg!

Til slut vil jeg gerne sige, at jeg er enig med Bettina Honoré i at bedre træningsmiljøer er vejen frem for surfsportens olympiske klasse.

Der findes mange rutinerede kapaciteter indenfor dansk windsurfing, og når man en dag begynder at trække på dem, er jeg overbevist om at resultaterne følger lige i kølvandet!

Med venlig hilsen

Torben Kornum

RS: One er fremtidens bræt til kommende RS:X-surfere, har Neil Pryde fortalt til minbaad.dk/BådNyt.

Redaktørens svar - artikel lige efter bogen

Der er INTET fejlciteret i artiklen, der blev bragt i BådNyt (der nu er på gaden) og senere i minbaad.dk den 26. oktober i artiklen 'Brug surfere - ikke jollesejlere til RS:X.

Jeg sidder her med mine citater fra Kornum og Neil Pryde den dag vi mødte dem til RS:X-VM i Kerteminde og kritikken er derfor helt uforståelig og usaglig.

Under interviewet blev der endda sagt fra Kornum, hvornår noget var til citat og hvornår det ikke var. Og det respekterede jeg i artiklen.

Så det er ikke en Kurt Lassen jeg har lavet ved at bruge baggrundsoplysninger til citat, som det skete med den tidligere generaldirektør Kenneth Plummer.

Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader