Gå til hoved-indhold
Prisvindere: Fra venstre Peter Munkvad, Helle Jespersen, Jesper Jespersen, Mads Jespersen og André Østergaard. Foto: Troels LykkeSejlklubber
Prisvindere: Fra venstre Peter Munkvad, Helle Jespersen, Jesper Jespersen, Mads Jespersen og André Østergaard. Foto: Troels Lykke

Flot Torm Pris til lille Solbjerg Søsport

Solbjerg Søsport løb med TORM-prisen 2010, efter klubbens ihærdige indsats for at skabe et attraktivt sejlsportsmiljø for unge på en lille sø, 16 km fra Århus. OL-bronzevinder er ungdomsformand.

Af Troels Lykke |

Solbjerg Søsport med 35 medlemmer, heraf 30 unge, modtog her til eftermiddag dansk sejlsports initiativpris, TORM-prisen.

TORM-prisen gives hvert år til en klub, en gruppe af mennesker eller en enkelt person, som i årets løb har gjort en bemærkelsesværdig indsats for dansk sejlsport.

Og 2010-prisen går altså til den lille sejlklub på vejen mellem Skanderborg og Aarhus.

"I fremstår som et godt eksempel på initiativ og glæde ved sejlsporten samt det frivillige arbejde i dansk sejlsport. I har udvist stor entusiasme og fået skabt et spændende liv i klubben og på vandet for de unge," sagde vice president Maiken Ødegaard fra rederiet TORM blandt andet i motivationen for prisen.

10.000 kroner i støtte - til følgebåd

Fra Solbjerg Søsport var initiativtager Helle Jespersen mødt op sammen med nogle af klubbens unge medlemmer og trænere for at modtage den over en meter høje vandrepokal og den medfølgende check på 10.000,- kr. fra TORM Fonden.

"Jeg blev bare så glad og overvældet, da jeg fik beskeden om, at vi har fået prisen,"fortæller en smilende Helle Jespersen, og fortsætter: ”

"En ting er at få nogle penge. Men det at få TORM-prisen og anerkendelsen, det betyder rigtigt meget. Det er et af de største skulderklap, man overhovedet kan få," siger ungdomslederen, der har OL-bronze i Yngling i 2004 i en meddelelse til pressen fra Dansk Sejlunion.

Pengene skal i øvrigt gå til en følgebåd til klubben.

Højt på præmieliste

For overrækkelsen af TORM-prisen gjorde indtryk på den tidligere elitesejler, som i sin aktive karriere ellers oparbejdede en vis rutine i at modtage præmier og pokaler for sine sejlsports-præstationer.

"Jeg har som sejler vundet nogle medaljer, som betyder rigtigt meget for mig. Men jeg må indrømme, at denne her pris faktisk også kommer rigtigt højt op på listen," lyder det ærligt fra Jespersen.

Med TORM-prisen følger en vandrepokal, en erindringsgave og et gavekort på 10.000,- kr. øremærket til sejlsportsrelaterede aktiviteter.

Bag udvælgelsen af Solbjerg Søsport står en priskomité bestående af:

Jens Bjergmose, direktør i TORM fonden

Peter Abildgaard, general manager, Vetting, TORM

Dan Ibsen, generalsekretær i Dansk Sejlunion

Steen Wintlev, sejladschef i Dansk Sejlunion

Thomas Jacobsen, sportschef i Dansk Sejlunion

En oplagt Hans Natorp, formand for Dansk Sejlunion, havde roser til den lille sejlklub.

content-loader
content-loader
content-loader