Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Mads Wegener modtager pris i Kaløvig. Overrakt af Jonas Warrer, der havde pause fra træningen i 49er på Mallorca med CP.

Solbjerg Opti-sejler Mads Wegener fik Viggos legat

Bestyrelsen for Viggo’s Legat tildelte 8-årige Mads Wegener, Solbjerg Optimisterne, 10.000 kr. OL-guldvinder og VM-sølvvinder Jonas Warrer overrakte pris.

Af Troels Lykke |

Bestyrelsen motiverer tildelingen med Mads ihærdighed,  engagement, naturtalent, dygtighed og kammeratskab, fortæller Jens Erik Hansen, formand for bestyrelsen for Viggo's Legat.

Ved ihærdig plagen lykkedes det 8-årige Mads at overbevise trænerne i Solbjerg om at han skulle starte med at sejle (selv om han ikke var gammel nok) i 2014.

Det var en god beslutning, for det viste sig hurtigt at Mads har et sjældent talent for sejlads. Sejlsporten er hans primære fritidsinteresse og i sæsonen 2015 har der ikke været en eneste sejlaften, hvor Mads ikke har været i klubben som den første.

Også når der var storjollesejlads om onsdagen – det kunne jo være at der var en der manglede en gast. Mads kronede sæsonen med at blive klubmester foran adskillige sejlere, der både er ældre, og har sejlet i flere år.
 
Bestyrelsen ønsker, at Viggo’s Legat vil virke som en økonomisk påskyndelse, der kan give baggrund for og motivere til yderligere udvikling, ved at Mads kan få sin egen jolle.

I år blev legatet uddelt lørdag den 5. marts, hvor en masse Jollesejlere var samlet omkring Kaløvig Bådelaugs Ice Cup. Viggo Jacobsens familie var være til stede ved uddelingen.

Tilvejebringelse af midler
Dansk Sejlunion og Aarhus Sejlklub indsamler midler blandt private gavegivere og virksomheder m.v., samt fra offentlige institutioner og fonde. Årets uddeling er mulig på baggrund af de midler, der blev indsamlet i forbindelse med Viggo Jacobsens 100 års fødselsdag.

Ole Jakobsen check og diplom til Mads med Jonas Warrer og sidste års modtager Johannes ved siden.

content-loader
content-loader
content-loader