Gå til hoved-indhold
I 2010 lavede en gruppe forældre på Endelave en ”spontan sejlerskole”. I løbet af to uger var mere end 30 børn og unge på vandet.Tur
I 2010 lavede en gruppe forældre på Endelave en ”spontan sejlerskole”. I løbet af to uger var mere end 30 børn og unge på vandet.

Aktiv ø-ferie på Endelave

Øen ved indsejlingen til Horsens fjord, har planlagt et alsidigt ferieprogram til sommer, for øens børn og unge samt børnefamilier udefra.

Af katrine bertelsen |

I tre uger i juli byder Endelave på sejl- og vandsport, teater i det fri, fodboldskole, staldbesøg, klatring, ridning, vikingeaktiviteter og meget andet

En række af Endelaves erhvervsdrivende og kulturinstitutioner har – med øens idrætsforening som primus motor – sat sig sammen og lavet en liste over, hvad øen helt naturligt kan tilbyde øens børn og unge samt børnefamilier udefra.

”Udgangspunktet er at lave noget aktivt og udnytte øens mange ressourcer, såvel i naturen som menneskeligt,” fortæller Kim Vind, formand for Endelave Idrætsforening.

”Vi har så meget at byde på, som ligger langt fra de gængse hoppeborge og prangende badelande, og vi tror på, at stadig flere synes, det er rart at gøre noget aktivt, når de har ferie, fortsætter han.

Natur og vand med fart på

I 2010 tog et hold ferierende forældre på Endelave initiativ til at lave en mini-sejlerskole, og inden der var gået to uger, havde mere end 30 børn og unge været på vandet.

”Det fortæller os bare, at sætter vi rammerne, møder der mange op – så når vi nu udbygger succesen med optimistjollerne med bl.a. fodboldskole, surfing, roning og ridning, så tror vi på, at der også er interesse for dét,” mener Kim Vind.

Familieuge på herregård

I uge 28 åbner projekt ”Aktiv ø-ferie” portene til øens gamle herregård, Louisenlund.
Her er plads til omkring 60 overnattende, så der kan blive rift om pladserne. Øens campingplads står i så fald klar med hytter og plads til telte og campingvogne.

I løbet af ugen vil der blive udbudt forskellige aktiviteter, som teaterleg i skoven, vikingedag med tidssvarende aktiviteter, skattejagt, træklatring og ture til sælgrunden uden for øen.

Aktiviteterne kører i uge 28, 29 og 30 – nogle timer om dagen, og programmet vil kunne ses på nettet og den faste base på øen – ligesom eventuelle ændringer undervejs meddeles via sms.

Du kan læse mere om Endelave og sommeraktiviteterne her: www.endelave-if.dk

content-loader
content-loader
content-loader