Gå til hoved-indhold
Havnemiljøet på Endelave er løftet med indvielsen af ny velfærdsbygning.Havne
Havnemiljøet på Endelave er løftet med indvielsen af ny velfærdsbygning.

Endelave Havn: Nyt badehus og sommersjov for børn

Ombygningen af Endelave havn er færdig, og havnen kan byde sejlerne velkommen med nyt badehus og overdækket udeareal til grill. Læs også om mange sommeraktiviteter for børn.

Af katrine bertelsen |

I begyndelsen af juni blev ’snoren klippet’ til Endelave Havns nye velfærdsbygning. Øen regner med at kunne tiltrække flere sejlende gæster til Endelave, efter at havnen er udvidet til det tredobbelte – og nu, senest, kan mønstre med flotte bade- og køkkenfaciliteter.

Fra Endelave Havns udvidelse i 2008 har sejlende gæster måtte tage til takke med toiletter og bad i form af skurvogne – indtil den projekterede velfærdsbygning blev helt klar til brug i år.

Bygningen indeholder gode bade- og toiletfaciliteter, køkken og overdækket udeareal til grill og hygge med havnens andre gæster. Det skriver Hanne fra Endelave Idrætsforening.

Sammenholdt med andre opgraderinger på havnen, er Endelave nu et langt mere attraktivt sted at tage til som sejler.

Sommer- og sejleraktiviteter for børn

Som en naturlig afsmitning af Endelave Havns udvidelse, er en række tiltag på øen sat i gang. Blandt andet tilbyder Endelave Idrætsforening jollesejlads og surfing for børn og unge i uge 28, 29 og 30 – og det er ganske gratis.

- Sidste sommer tiltræk vi mere end 30 børn ved bare spontant at sætte nogle joller i vandet, fortæller Jesper Madsen fra Endelave Idrætsforening.

I år er tingene mere formaliseret og sat i system, så der hver dag fra 14 til 16 – og efter tidevandet - er mulighed for at lære at sejle i ”Lagunen” (bugten tæt på Endelave Havn).

- Vi regner selvfølgelig med, at netop børn af sejlere vil være interesserede i at deltage – og hvis ikke sejladsen trækker, så kan vi tilbyde mange andre aktiviteter på øen i sommer, pointerer Jesper.

’Aktiv Ø-ferie’ under Endelave Idrætsforening sætter gang i fodboldskole, ridning og sejlads fra den 11. juli og tre uger frem.

I uge 28 vil der desuden være dage med træklatring, skattejagt med GPS, teater- og rolleleg i naturen og vikingedag.

Læs mere på www.endelaveif.dk

Det har ikke altid været let at finde en havneplads på Endelave, men nu er havnen færdig og udvidet til det tredobbelte.

content-loader
content-loader
content-loader