Gå til hoved-indhold
Her har Middelfart Sejlklubs windsurfafdeling skolebesøg. Foto: Allan BorchSejlklubber
Her har Middelfart Sejlklubs windsurfafdeling skolebesøg. Foto: Allan Borch

1000 skolebørn har prøvet at sejle i år

I et samarbejde med Dansk Sejlunion er knap 1000 børn og unge blevet introduceret til sejlsport i landets sejl- eller surfklubber i 2011

Af Rasmus Antoft |

Mange klubber har taget Dansk Sejlunions tilbud om at lave skolesamarbejde til sig som en fast aktivitet, og det er der flere gode grunde til.

Mange klubber har et ønske om at kunne dele deres interesse med nye interesserede børn eller unge, ligesom det kan give god mening for klubberne at synliggøre sejlsporten i lokalmiljøet som et tilbud på lige fod med andre idrætsgrene.

Frie rammer for klubben

Dansk Sejlunions skolesamarbejde koncept giver klubberne relativt frie rammer til at introducere nye, til sporten ud fra klubbens egne muligheder. I Assens Sejlklub valgte man fx på en kold og blæsende dag at sejle ture med børnene i motorbåd, og mange fik prøvet en tur i kølbåd, ligesom der var fiskeaktiviteter på havnen.

- Alle blev meget våde, men var også meget glade. Vi sluttede af med fællesspisning i klubhuset, hvor forældrene også var med, og her fortalte vi om dét at være sejler i Assens Sejlklub. Efterfølgende har vi fået mange henvendelser fra forældre, der har spurgt om sejlads for både børn og voksne og mange har efterlyst et lignende arrangement, så deres børn kunne prøve at sejle optimistjolle, siger Line Stahl

 

Selvom vejret ikke altid er optimalt til sejlads, kan et skolesamarbejde blive en succes.  

- Tilbagemeldingen fra klassen var, at turen var et af årets mest populære arrangementer, og på baggrund af skolesamarbejdet har klassen besluttet, at temaet for årets aktiviteter skal være ”Vis mig din sport”. Vi glæder os over at have lavet et arrangement, hvor alle kunne være med uanset pengepung og interesser. Og vi smiler stadig af de indre billeder af trætte og våde børn i tæpper, siger Line Stahl.

Succesen gentages næste år

I 2012 fortsætter Dansk Sejlunions tilbud til klubberne om skolesamarbejder under meget åbne rammer. Et skolesamarbejde kan være med den lokale folkeskole, friskole, specialskole, kommunale ungdomsskole, efterskole, institution m.fl.

Det er også muligt at låne Dansk Sejlunions aktivitets trailer, som bl.a. indeholder kajakker.

Du kan læse mere om at afvikle et skolesamarbejde her: http://sejlsport.dk/sw42299.asp

Kilde: Sejlsport.dk

content-loader
content-loader
content-loader