Gå til hoved-indhold
Feva-jolle ses nu mange steder i landets sejlklubber. Foto: hbkungdom.dkSejlklubber
Feva-jolle ses nu mange steder i landet. Foto: hbkungdom.dk

171 Feva- og 243 Tera-joller ud i klubberne

Der er tryk på i sejlklubbernes ungdomsafdelinger. Flere har nemlig købt spritnye Feva og Tera joller til sine nye sejlere, fortæller Dansk Sejlunion. Læs også om Opti-pakker.

Af Troels Lykke |

171 FEVA-joller og 243 TERA-joller.  Det er antallet af solgte joller til ungdomsafdelinger i de danske sejlklubber siden 2007.

Hvert andet år har klubberne haft mulighed for at erhverve sig nye joller til en særdeles fordelagtig pris via et samarbejde mellem TORM og Dansk Sejlunion.

I år er det muligt at bestille de to jolletyper, og det samme gælder for et helt nyt tiltag; renovering af gamle optimistjoller.

8.900 kr. for en Tera

En TERA-jolle koster omkring 8900 kroner, mens en FEVA-joller står i knap 25.500 kroner, når tilskuddet fra TORM og Dansk Sejlunion er trukket fra.

TORM Optipakker består hver af komplet udstyr (sejl, rig, ror, sværd, blokke, tovværk etc.) til tre joller, så de kan få nyt liv og udseende til glæde for klubbens unge og nye sejlere. På nuværende tidspunkt er der afsat 60 TORM Optipakker, svarende til udstyr til 180 optimistjoller.

Dansk Sejlunion ønsker at få aktiveret de inaktive optimistjoller, som ligger ude i klubberne, og som ingen orker at sætte i stand, uagtet at jollens skrog ikke fejler noget. Derfor får klubberne nu tilbudt et renovationssæt i form af TORM Optipakken til kun kr. 7.500,- pr. styk.

”Dels er sikkerheden i top, og dels bliver nye sejlere bliver introduceret til sejlsport i noget udstyr, der virker. Det er afgørende for, hvor attraktivt børn synes, sejlsport er,” siger Christian Steffensen, udviklingskonsulent i Dansk Sejlunion.

Ros til Winner

Men det er ikke den eneste gode nyhed. RS Sailing i England, der producerer TERA og FEVA-jollerne, har fundet en dansk forhandler, som kan stå for distributionen af jollerne.

”Det er glædeligt, at RS Sailing har besluttet at bruge Winner i Faaborg som forhandler. Jeg er sikker på, at de vil varetage projektets interesse bedst muligt,” lyder det fra Christian Steffensen, udviklingskonsulent i Dansk Sejlunion.

Til daglig forhandler WinnerShop både Europa-, Optimist- og Laserjoller. Og med samarbejdet med RS Sailing om forhandling af FEVA- og TERA-joller, udvider butikken sit forretningsområde.

”Det er rigtig spændende for os. Det hænger jo sammen med det, vi lavede i forvejen, men nu får vi mere at gøre med bredden i sejlklubberne, og der vil vi lægge en lige så stor indsats, som vi indtil nu har gjort med de andre joller,” fortæller Jens Haugaard.

Læs mere: www.sejlsport.dk/sw45304.asp

content-loader
content-loader
content-loader