Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Udenrigsministeriet melder, at familiens pårørende selv står for forhandlingerne med piraterne. Arkivfoto.

Sejlerfamilie splittet ad

Den danske familie, der i en uge har været gidsler for somaliske pirater, er blevet splittet fra hinanden på et skib, hvor også andre gidsler skulle være, skriver norske vg.no.

Af Troels Lykke |

Den danske familie, der i en uge har været gidsler for somaliske pirater, er blevet splittet fra hinanden. Det skriver det norske dagblad VG, som har oplysningerne fra en mand ved navn Ibrahim Harawo.

Han påstår at være et besætningsmedlem på det skib, hvor familien sammen med to besætningsmedlemmer er fanget.  Det skriver b.dk.

Splittet på et større skib

Informationerne om begivenhederne i Andenbugten er sparsomme og vanskelige at få bekræftet, men i går skrev AP, at familiens sejlbåd havde kastet anker i havnebyen Hafun i den nordsomaliske region Puntland.

Derefter skulle familien med de to gaster være blevet bragt til et større skib, hvor de nu opholder sig sammen med gidsler af andre nationaliteter.

Det er ombord på det skib, at familien ifølge VG skal være splittet.

- De er på det samme skib, men forskellige steder, siger Ibrahim Harawo til VG.

Båden befinder sig nær havnen Bender Bayla, hvor piraterne huserer.

Gidslerne har kontakt familien 

Indtil i går eftermiddags har Udenrigsministeriets Borgerservice været en lukket bog.

Men i en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet kunne man i går læse, at pårørende havde været i kontakt med den kidnappede familie, og at familien efter omstændighederne har det godt.

Udenrigsministeriet melder desuden, at familiens pårørende selv står for forhandlingerne med piraterne, men at de uden beregning får hjælp fra et  professionelt sikkerhedsfirma.

Kilde: b.dk

content-loader
content-loader
content-loader