Gå til hoved-indhold
De danske gidsler, der sejlede i en Dynamic 43, er nu ført til Somalia af gidsler.Kort Nyt
De danske gidsler, der sejlede i en Dynamic 43, er nu ført til Somalia af gidsler.

Privat indsamling til danske sejler-gidsler?

Den danske regering forhandler af princip ikke med pirater, derfor står de danske gidslers pårørende alene om at indsamle penge til piraterne, skriver Politiken. Dinesen imod privat indsamling

Af Troels Lykke |

Penge er hvad de somaliske pirater vil have i bytte for de syv danskere, som holdes som gidsler ud for Afrikas Horn i Det Arabiske Hav.

Men den danske regering forhandler af princip ikke med pirater, derfor står de danske gidslers pårørende alene om at indsamle det beløb, som piraterne kræver, skriver Politiken.

Og det kan tage rigtig lang tid at samle så mange penge ind. Sidste år blev et engelsk ægtepar løsladt efter 388 dage, hvor det netop var en privat indsamling, som lå til grund for deres løsladelse.

Familien havde samlet mellem to og tre millioner sammen med hjælp fra sociale medier som Facebook.

- Det var en sej kamp at indsamle pengene, der kom fra familie, venner og andre bidragydere. Derfor tog det meget lang tid at få frigivet ægteparret, og der er grund til at frygte det samme for den danske familie, siger den engelske forsker Roger Middleton fra tænketanken Chatham House til Politiken.

Privat familie skal samle penge ind

Og hans vurdering deles af den danske forsker ved Center for Militære Studier Lars Bangert Struwe. Han understreger den kæmpe forskel der er i denne sag, hvor det er en privat familie og ikke et rederi, der er ansvarlig for forhandlingen med piraterne.

- Det store spørgsmål bliver, hvor pengene skal komme fra, når den danske regering af princip ikke kan imødekomme piraternes økonomiske krav. Jeg har svært ved at se andre løsninger end en indsamling. Pirater er forretningsfolk, der lever af at have stor tålmodighed, siger Lars Bangert Struwe.

Borgmester imod indsamling

Det tidligere folketingsmedlem og tidligere borgmester for Kalundborg, Tommy Dinesen, er dog imod en given indsamling, han mener nemlig, at det vil gøre piraterne for ivrige, og at det kan forlænge tiden de danske gidsler holdes fanget, skriver Ritzau.

Kilde. b.dk

content-loader
content-loader
content-loader