Gå til hoved-indhold
Open 60 er der klasse der har flest deltagene til  Transat Jacques VabreKapsejlads
Open 60 er den klasse der er bedst repræsenteret til Transat Jacques Vabre

Ruten til Transat Jacques Vabre går langs den gamle kafferute

35 både sejler lige nu ad den gamle kafferute fra Frankrig mod Brasilien. En sejlads på flere tusind sømil, med stærk konkurrence. Se båden Safran der deltager

 

Af Rasmus Antoft |

29 kølbåde og 6 katamaraner er startet ved den franske havneby Le Havre hvor de skal sejle til Salvador de Bahia i Brasilien. Der sejles i klasserne IMOCA 60, MULTI 50 (flerskrog) og ClASS 40

kafferuten

Sejladsen som sejles hvert 2. år følger den gamle kaffe rute som tilbage i tiden blev brugt til at transportere kaffe fra Salvador til Le Havre. I 1993 blev ruten genoptaget, dog ikke til at transportere kaffe, men som en kapsejlads rute. Lige siden har sejladsen været baseret på den rute.

Sejladsen tæller rigtig mange dygtige sejlere igennem tiden, bl.a. Franck Cammas, Jean-Pierre Dick, Giovanni Soldini, Francis Joyon, Paul Larsen, Thomas Coville mf. Deltaget.

Rumteknologi i en båd

Den 60 fods lange kølbåd "Safran" er blevet optimeret alle tænkelige steder. For nyligt blev kølen skiftet ud med en hvor selve kølfinnen var lavet i titanium, de klassiske kobberledninger og blevet erstattet med aluminiums ledninger, de samme dom der sidder  i Airbus fly. Selve båden er konstrueret på en måde som gør at den nemmere rider på bølgerne.

 

Læs mere om Safran her: http://www.safran-sailingteam.com/?lang=en

Kilde: www.transat-jacques-vabre.com

content-loader
content-loader
content-loader