Gå til hoved-indhold
Mathieu Claveau i redningsflåden. Foto: charentemaritime-bahia.transat650.netKapsejlads
Mathieu Claveau i redningsflåden. Foto: charentemaritime-bahia.transat650.net

Nyt drama i Transat 650 - en båd sank

Mathieu Claveau – 405 - Okoumé Les chevaux du Beal – kolliderede søndag aften med en uidentificeret flydende objekt, som skadede båden alvorligt.

Af katrine bertelsen |

Ole Larsen skriver til minbaad.dk:

- Jeg lå og sov, da det skete og blev vækket med et stort chok, forklarede Mathieu Claveau. Jeg opdagede at vandet fossede ind under mit køkkenbord, jeg skyndte mig derhen, og da jeg stak hånden ned og kunne føle træ fra skroget, som var totalt spilttet ad, vidste jeg godt, det var slemt.

 Mathieu havde formentlig ramt en større metalgenstand. Vandstanden steg kraftigt, men alligevel forsøge Mathieu at tømme båden, men indså dog hurtigt, at han tvunget til at starte den normale procedure for akut anmodning om hjælp ved at trykke på den røde knap. Og så gik det stærkt.

Mathieu var glædeligt overrasket over så hurtigt evakueringen gik. Et fragtskib blev omdirigeret, som var 45 miles fra ham og escort båden "Edulis", blev omdirigeret hen mod ham. MRCC og de ansvarlige for sejladsen var hurtige og effiktive. Det havde Mathieus også brug for, for efter en time var hans båd fyldt med vand.

Mathieu blev hurtigt beordret i en redningsflåde og to af Edulis besætningsmedlemmer fik fat i ham.

Mathieu har det pt godt, trods omstændighederne og  forbliver om bord på Edulis indtil Bahia.

Puh ha, sikke et drama, men hvor dejligt at opleve at redningsproceduren virkede så effektivt. For selvfølgelig er det en stor udfordring, når man kommer så langt ud, at evakuering er den eneste udvej. Men det er en del af den risiko der er. Heldigvis sker det så sjældent, og når det så sker, kan vi jo se, der er styr på tingene - Hvor betryggende

content-loader
content-loader
content-loader