Gå til hoved-indhold
Lørdag startede med vindstille, og det tog lidt tid inden solen fik brændt tågen væk og udsættelsen blev skudt ned. Foto: contender.dkKapsejlads
Lørdag startede med vindstille, og det tog lidt tid inden solen fik brændt tågen væk og udsættelsen blev skudt ned. Foto: contender.dk

Contendermesterskab i al slags vind

Først var der rigeligt, så var der for lidt og til sidst var den tilpas. Contenderne fik hele vindspekteret over tre dage, til klassemesterskab i Horsens sidste weekend.

Af katrine bertelsen |

Contender klassemesterskabet 2011 var i år over 3 dage, så vi startede allerede sejladserne fredag formiddag. Det skriver Søren Winther Hansen, Contender DEN 1628. Det skulle senere vise sig at være rigtig godt, for ellers havde det knebet med at få et reelt DM resultat.

- Fredagen startede rigtig fint med 6-8 m/s i første sejlads. Startlinjen var ret lang til os 15 Contendere, da den også skulle passe til 80 Europajoller, men alle kom vist fint af sted. Sejladsen blev, som de fleste sejladser i stævnet, et tæt kamp mellem Bo Petersen, Hellerup/Fåborg og Jesper Nielsen, Dyvig,  som sluttede som hhv. nummer 1 og 2, med Christoph Engel på en 3.plads.

- I pausen mellem første og anden sejlads blæste det op, så der var omkring 12 m/s da 2. sejlads startede. Den hårde vind betød desværre at en del udgik, så vi var kun 9 både på banen til resten af dagens sejladser.

- Vi, der blev, fik til gengæld nogle fede planeture på slørsiderne og der var da også en del, som måtte have masten i vandet. Jesper vandt de to næste sejladser i flot stil, men en kæntring i fjerde sejlads betød, at Christoph også prøvede at vinde en sejlads.

- Lørdag startede med vindstille og det tog lidt tid inden solen fik brændt tågen væk og slikkepinden blev skudt ned, og vi skulle på vandet. Solen fortsatte med at skinne, men vinden slog aldrig rigtig igennem. Den kom (op til 2-3 m/s) og forsvandt, og vi ventede og ventede.

-Endelig kl. ca. 14 var der noget, der lignede stabil vind, og banelederen udnyttede chancen og fik os sendt afsted. Vinden faldt dog igen og det blev en svær sejlads, hvor der var store gevinster (og nitter), alt efter hvilken side man gik til. Vi fik endnu en start umiddelbart efter, at vi var kommet i mål, men den sejlads blev ret hurtigt opgivet, da vinden forsvandt helt og vi måtte trækkes i havn.

Søndag startede næsten som lørdagen, men efter en times venten på land kom der lidt vind og vi blev sendt på vandet. Vinden stabiliserede sig heldigvis fra syd-øst og vi fik 3 gode sejladser i 2-5 m/s.

Alt i alt nogle rigtig gode dage på vandet og hyggeligt samvær på land før og efter sejladserne.

Stor tak til Horsens Sejlklub for et super arrangement både på land og på vandet, hvor banelederen og hans hjælpere var rigtig gode og hurtige til at lægge startlinje og bane.

Både Søren Andreasen og Bjarke Johnsen deltog ikke, selvom Bjarke skulle have deltaget noget af tiden. Søren Andreasen brugte tiden på at blive far for anden gang, til en lille velskabt pige.

Top tre resultat ved det danske klassemesterskab 2011 for Contender

  1. Bo Petersen (Hellerup/Fåborg)
  2. Jesper Nielsen (Dyvig)
  3. Joachim Harpprecht "Schappi" (Kiel)

Se alle resultater her: www.contender.dk

content-loader
content-loader
content-loader