Gå til hoved-indhold
Bjarke Johnsen har kun været i Contender-klassen siden 2007 alligevel vandt han nu VM.Kapsejlads
Bjarke Johnsen har kun været i Contender-klassen siden 2007 alligevel vandt han nu VM.

Bjarke Johnsen vinder VM i Contender - interview

Den tidligere OL-sejler i 470 jolle, Bjarke Johnsen stiger helt til tops i Contender-klassen med 144 joller. Søren Andresen tog bronze. Interview med guldvinder, der startede i klassen i 2007.

Af Troels Lykke |

Ingen sejlads i dag i Weymouth, det lover godt for OL næste år.... Vinden udeblev og klokken 13.30 vandt Bjarke Johnsen VM mens han var på land.

Jyllinge-sejleren og Zhik-importøren vandt med flest førstepladser og kun 15 strafpoint, flot gået, når der er 144 joller på startlinjen. Det største VM i klassens historie og så med en dansk vinder.

-Det var min kompensaio for OL i 2000, hvor vi stoppede i februar, fordi min rorsmand skulle være far, daværende OL-træner Kim Kristensen sagde dengang at vi ellers kunne være udtaget, siger Bjarke Johnsen til minbaad.dk.

Den 39-årige sejler, der også før har sejlet Europajolle, har kun været i klassen siden 2007, men kunne alligevel stige til tops.

-Søren Andreasen vandt bronze og har også virkelig sejlet godt til det her VM, han var bare uheldig i går, siger Bjarke Johnsen, som nu går til præmieoverrækkelse.

- Det er da fantastisk, griner han.

Resultat fra VM: her

content-loader
content-loader
content-loader