Gå til hoved-indhold
Bjarke Johnsen har kun været i Contender-klassen siden 2007 alligevel vandt han nu VM.Kapsejlads
Bjarke Johnsen har kun været i Contender-klassen siden 2007 alligevel vandt han nu VM.

Bjarke Johnsen vinder VM i Contender - interview

Den tidligere OL-sejler i 470 jolle, Bjarke Johnsen stiger helt til tops i Contender-klassen med 144 joller. Søren Andresen tog bronze. Interview med guldvinder, der startede i klassen i 2007.

Af Troels Lykke |

Ingen sejlads i dag i Weymouth, det lover godt for OL næste år.... Vinden udeblev og klokken 13.30 vandt Bjarke Johnsen VM mens han var på land.

Jyllinge-sejleren og Zhik-importøren vandt med flest førstepladser og kun 15 strafpoint, flot gået, når der er 144 joller på startlinjen. Det største VM i klassens historie og så med en dansk vinder.

-Det var min kompensaio for OL i 2000, hvor vi stoppede i februar, fordi min rorsmand skulle være far, daværende OL-træner Kim Kristensen sagde dengang at vi ellers kunne være udtaget, siger Bjarke Johnsen til minbaad.dk.

Den 39-årige sejler, der også før har sejlet Europajolle, har kun været i klassen siden 2007, men kunne alligevel stige til tops.

-Søren Andreasen vandt bronze og har også virkelig sejlet godt til det her VM, han var bare uheldig i går, siger Bjarke Johnsen, som nu går til præmieoverrækkelse.

- Det er da fantastisk, griner han.

Resultat fra VM: her

100 danske opti-sejlere var til påskestævne på Gardasøen - Magnus Heegaard bedste dansker

1000 opti-sejlere brugte traditionen tro påsken ved Gardasøen, hvor det 37. Lake Garda Opti Meet blev afviklet. Bedste dansker blev Magnus Heegaard på en 20. plads efter dage med atypisk gardavejr. Laser-sejlere sejlede længere syd på Gardasøen, hvor vejret også drillede.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites