Gå til hoved-indhold
24 CB66ere kæmpede i Stockholm, hvor Danmark var bedst. Foto: cb66.dkKapsejlads
24 CB66ere kæmpede i Stockholm, hvor Danmark var bedst. Foto: cb66.dk

Nyholm vinder NM med kvindelig reservegast

Ved CB66 NM i Stockholm afløste Maria Holm gasten Jonas Borup, men alligvel vandt Anders Nyholm i et nyt finalekoncept med seks både. Forinden havde han vundet selve stævnet og den samlede liga.

Af Troels Lykke |

Nacka Strands Yacht Club i det centrale Stockholm dannede i weekenden rammerne om det stort anlagte finale stævne, hvor både vinderen af ligaen og de nordiske mestre skulle kåres.

Alle sejlere blev indlogeret på det trendy Hotel J og sejladserne blev afviklet lige udenfor havnen og hotellet.

Det afgørende stævne i ligaen blev afviklet fredag og lørdag formiddag – fredag i noget nær perfekte forhold, mens lørdag bød på meget svag vind.

Alt i alt lykkedes det fredag og lørdag at gennemføre 8 sejladser. Vinderen af ligaen blev Roskilde-sejlerne med 29-årige Anders Nyholm med gasterne Jonas Borup og  Christian Schaffilitzky.

Yderst tæt NM-finale

Søndagen blev der sejlet NM-finale mellem seks både, hvor vinderen igen blev Anders Nyholm, Christian Schaffilitzky og reservegasten Maria Holm.

Sølv gik til Michael Casparij, mens bronzen gik til svenske Tomas Skålen. Finalesejladserne var på 15 minutters baner, hvor der konstant var skiftende føringer.

- Det gik jo som det skulle, det var ekstremt sjovt at sejle, alle havde vundet NM flere gange fordi der var skiftende føringer konstant, men i sidste sejlads på sidste lænser får vi rullet hele feltet og vi vinder med et point over Casparij og Skålen. Det nye koncept med seks både ser ud til at virke, det er som et medalrace, som man kender fra OL, men man får ikke ført pointene over fra fleetsejladsen, siger Anders Nyholm til minbaad.dk.

Se resultater og beretning på www.cb66.dk

content-loader
content-loader
content-loader