Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Måske ser vi Extreme 40eren under Palby Fyn Cup?

Gram-Hansen og Køstner har sat hold

Extreme Challenger, Extreme 40, bakkes op af de allerbedste danske, professionelle sejlere. Se navnene her.

Af Troels Lykke |

- Flerskrogssejlads er blevet den nye vej til America's Cup, og det er grunden til, at vi skifter fokus fra matchrace til katamaransejlads, forklarer taktiker Rasmus Køstner, der har allieret sig med de bedste danske sejlere til de resterende pladser ombord på det 40 fods fartmonster, der nemt logger omkring 35 knob (ca. 65 km/t).

Det skrive Mick Anderson i en meddelelse til pressen.

Holdet

EXTREME CHALLENGER bakkes op af de allerbedste danske, professionelle sejlere som Mikkel Røssberg, Christian Kamp, Jesper Radich, Jann Neergaard, Chresten Plinius, Thomas Paasch, Jens Dolmer, Jonas Hviid og Frederik Sparvath.

De indgår i bruttotruppen, som kommer til at stå for driften af båden i 2011, hvor båden skal sejle event-sejladser for potentielle sponsorer, og forhåbentlig også deltagelse ved Extreme Sailing Series i 2012.

- Båden er på plads og de bedste, danske sejlere er klar. Nu mangler vi bare en hovedsponsor, siger Jes Gram-Hansen, der ser EXTREME CHALLENGER som en unik marketingsplatform og mulighed for sejlerne til at komme i nærheden af professionel flerskrogssejlads og forhåbentligt America's Cup.

Ingen hyggebåd

- Det her er ingen hyggebåd. Det er sejlsport på højeste niveau. Man kan ikke komme længere væk fra imaget af sejlere med bløde sejlersko og lyserøde polotrøjer med opslåede kraver end disse både. Kapsejladserne foregår rasende hurtigt og tæt på land med risiko for at vælte eller crashe ind i betonkajen, siger Rasmus Køstner om Extreme Sailing Series (ESS).

Kloden rundt
ESS er en serie af kapsejladser, som i 2011 foregår i havnene i Muscat (Oman), Qingdao (Kina), Istanbul (Tyrkiet), Boston (USA), Cowes (UK), Trapani (Italien), Nice (Frankrig), Almeria (Spanien) og Singapore.

I år deltager 11 hold, og rygter på vandrørene forlyder, at det tal vokser med fire-otte både i 2012. Dels fordi det er den mest oplagte mulighed for America's Cup-hold til at træne flerskrogssejlads forud for America's Cup i 2013.

Og dels får kapsejladsserien massiv mediedækning for omkring € 10.350.000,00 på årsplan.

- Formatet er attraktivt for sponsorer, fordi sponsoratet kan bruges aktivt. Ved hvert stævne er der blandt andet mulighed for at lave VIP-pavillioner direkte ved kajkanten i eksotiske havne, hvorfra man kan følge sejladserne. Femte-manden ombord skal være en VIP eller gæst, som dermed deltager i sejladserne på allernærmeste hold, siger Jes Gram-Hansen.

content-loader
content-loader
content-loader