Gå til hoved-indhold
Prof-sejleren Jes Gram-Hansen har ikke folk til det grove arbejde endnu. Foto: Mick AndersonKapsejlads
Prof-sejleren Jes Gram-Hansen har ikke folk til det grove arbejde endnu. Foto: Mick Anderson

Prøv den vilde kat på fredag i Middelfart

Fredag præsenterer Gram-Hansen og Køstners Extreme-projektet på Kulturøen i Middelfart. Minbaad.dk er med, men andre kan måske sejle med efter 16.00.

Af Troels Lykke |

Med hjælp fra bådens tidligere besætning blev skrogene sat sammen med de to kulfiber-tværbjælker, inden den 30 kvadratmeter store trampolin i løbet af de næste to timer blev spændt op, så den er stram som en flitsbue.

Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner blev beordret i gang med polerkludene, så den røde raket nu skinner som ny. Det skriver holdets pressechef Mick Anderson.

Slips og leverpostejmadder

Imens blev Jonas Hviid-Nielsen og Kent Dalsbo briefet om bådens tekniske aspekter og begyndte at samle den 18 meter lange kulfibermast, som består af to dele og salingshorn i kulfiber.

Holdets advokat, Chresten Plinius - landets bedst klædte pro-sejler med slips og kasket i holdfarven - stod for catering i form af leverpostejmadder og pålæg. Her til morgen er Jann Neergaard stødt til holdet, og han er allerede i gang med service af spil.

Det samlede udstyr fylder en 40 fods container og dertil kommer en safety-boat - en 7,5 meter Tornado RIB, som følger katamaranen non-stop.

Tilrigningen fortsætter i dag, og hvis vinden løjer hen på aftenen, bliver masten sat på, og derefter bliver katamaranen sat i vandet.

Sejl med på fredag

Holdet satser på at sejle første træningstur onsdag, hvis vejret tillader det. Fredag er der pressemøde og præsentation af projektet på Kulturøen i Middelfart mellem klokken 13 og 16.

Interesserede er velkommen til præsentationen, og efter pressemødet er der mulighed for at få en tur i EXTREME CHALLENGER.

Tilmelding sker til mick@extremechallenger.dk

Rasmus Køstner, tv, med Chresten Plinius, der også sejler RC44.

Gram-Hansen er gået fra skolelærer til prof-sejler.

Danish Open vinder og verdensmester i RC44, Jonas Hviid, er med på holdet.

Dobbelt America's Cup-sejler, Mikkel Røsberg, er på holdet.

Fotos: Mick Anderson.

www.extremechallenger.dk

content-loader
content-loader
content-loader