Gå til hoved-indhold
Pirette inspiceres og beundres af museets folk og en flok “gamle” Skovshoved-sejlere. Foto: Henrik ReesKort Nyt
Pirette inspiceres og beundres af museets folk og en flok “gamle” Skovshoved-sejlere. Foto: Henrik Reese

Mahogni Snipe i bytte for stålkomfur

Henrik Reese donerede lørdag d. 2. april en Mahogni Snipe fra 1959 til Danmarks Museum for Lystsejlads. Jollen fik han i bytte for et stålkomfur til en Dynamic 4000.

Af katrine bertelsen |

Da Henrik Reese fra Reese Marin i foråret solgte en Dynamic 4000, ønskede kunden et nyt stålkomfur. Det skulle koste 5000 kr, men i stedet kom en byttehandel i stand. Kunden havde nemlig en gammel Snipe i lakeret honduras mahogni stående i garagen og den ville han da gerne bytte med.

“Det var da en OK handel, så jeg ringede til Museet for Lystsejlads, og spurgte om de ville have den.” Fortæller Henrik Reese. “De blev meget begejstrede, og fortalte at de faktisk savnede en Snipejolle.”

Indkøbt af KDY “Pirater”

Jollen, der var i tip top stand, er oprindelig indkøbt af nogle af KDYs seniorer “Piraterne”, der skaffede midler til juniorerne, så de havde noget at sejle i.

“Pirette” der havde sejlnummer 12879, blev den døbt d. 3. maj 1959, og fik en kvindelig bådsmand, Nina Schiøtz.

Det er den første Snipe med selvlænsende cockpit, hvilket gav sejlerne ondt i ryg og ben, da dørken var hævet. Senere blev de udskiftet med Elvstrøm bailere. Oprindelig har jollen haft træmast, men står nu med aluminiumsmast.

Hvem har ejet den?

Kim Lorentz Jacobsen, der er medlem af venneforeningen, Foreningen Danmarks Museum for Lystsejlads fortæller. ”Pirette blev solgt i 1969-70 til Peter ”Tand”, der sejlede med Svend Fleron.”

”Vi ved at Pirette er blevet set i Præstø til et stævne i 1990, og så har den stået i Hellerup til 2002, afslører klistermærker fra havnen. Men hvem der ejede den osv. fortaber sig i fortiden.” Siger Kim Lorentz Jacobsen.

Museum for Lystsejlads havde generalforsamling d. 2. april, hvor jollen blev overdraget. En gammel KDY-sejler, der har sejlet Pirette, donerede 5000 kr til vedligeholdelse af den ældre dame, der næsten fremstår som ny.

VM i Danmark

VM for Snipe 2011 afholdes den 6.-13. august i Rungsted, men Pirette bliver nok på Tåsinge.

Links:

Museum for Lystsejlads: www.lystsejlads.dk

VM for Snipe: www.snipeworlds.kdy.dk

content-loader
content-loader
content-loader