Gå til hoved-indhold
Nul vind og nordgående strøm præger VM for J80. Foto: Jacob MichelsenKapsejlads
Nul vind og nordgående strøm præger VM for J80. Foto: Jacob Michelsen

Stille dage til J80 VM i Dragør

Efter en stille dag på vandet tirsdag, lykkedes det at få sejlet tre sejladser. I dag er sejlerne endnu ikke kommet på vandet, men udsættelsen udløber 13.30.

Af katrine bertelsen |

Mange både nåede ikke at komme i mål før tidsbegrænsningen på mesterskabets første dag. Sejlerne måtte blive på vandet til ca. 19.30, men så er de tre sejladser skal gennemføres for at have mesterskabet hjemme, gennemført.

Amerikaneren Glenn Darden ligger på en førsteplads efter tre sejladser med 12 point. Bedste dansker er Jesper Kragh Jespersen fra Solbjerg Søsport med 47 point.

De to rene danske pigebesætninger fra KDY, DEN 1181 med Helle Ørum ved roret og DEN 1176 med skipper Grit Bjørnshave ligger på hhv. en 31. og 36.plads.

Sofie Hesselkilde fra DEN 1181 er ikke helt tilfreds med gårsdagens resultat. Hun siger til minbaad.dk.

“Det var så frustrerende i går, vi gik ud på styrbord side af banen, hvor vi skulle have ligget i bagbord side. Og så var den nordgående strøm virkelig hård. Vi kom først i land ved 20-tiden. I dag vender vi bladet, og går ud og gør det bedre.”

Sofie fortæller at deres hold har trænet siden april og på trods af udfordringer vedr. økønomi til nye sejl er det lykkes at skaffe et fint stel sejl.

Svært at få sejl sponsorer

”Vi købte en kun lidt brugt fok plus storsejl og stod så og skulle finde en sponsor til ny genakker. Det lykkedes trods ihærdige forsøg desværre ikke, men højere sejlmagter må have hørt vores bønner og vi vandt så pludselig en spritny fok ved lodtrækning under svensk mesterskab ugen før VM, som vi hurtigt fik vekslet til en genakker af et velmenende sejlloft”, siger Sofie Hesselkilde.

”Til og med lykkedes det os at få et meget fint tilbud på Pelle P sejltøj, - som gerne vil ind på det danske marked, og som så fidusen i at lade et pigeteam repræsentere mærket til vands og til lands. Således faldt en masse detaljer på plads lige før stævnet og vi er meget glade for støtten”. Slutter Sofie.

Sejladserne tirsdag udsat

For få minutter siden var vi i kontakt med baneledelsen, der indtil videre har udsat alle sejladser indtil vinden kommer. Det seneste er at sejlerne får mere at vide kl.13.30.

Ass. baneleder Jon Møgelhøj siger, ”vi sidder og spiser is, og håber at vinden snart kommer”.

Det samme håber Sofie Hesselkilde og pigebesætningen på DEN 1181, der over telefonen udtrykte nogen irritation over at gå på land og vente, “når man jo er kommet for at sejle”.

Se resultater og billeder på worlds.kdy.dk

Trimmer Anna Grube  og Sofie Hesselkilde (th) håber at de kommer på vandet senere i dag. Foto: Katrine Bertelsen

content-loader
content-loader
content-loader