Gå til hoved-indhold
Den røde Extreme Challenger er akkurat foran den hvide Carbon3. Foto: Mick Anderson/Extreme Challenger/SailingpixKapsejlads
Den røde Extreme Challenger er akkurat foran den hvide Carbon3 udfor Sydfyn. Foto: Mick Anderson/Extreme Challenger/Sailingpix

Carbon3 vandt over Extreme Challenger

Prof-sejlerne udgik nemlig i Extreme 40, da de røg i vindstille, mens Carbon3 akkurat lå foran. Gram-Hansen lagde ellers godt ud med at luffe Carbon3 op i starten af Classic Fyn Rundt. Interview.

Af Troels Lykke |

Det længe ventede slag blev endelig afgjort: Hvem var hurtigst af de to flerskrogsbåde. Carbon3 fra Faaborg eller Extreme Challenger fra Aarhus?

Afgørelsen var til Carbon3s fordel, de holdte nemlig ud og fuldførte Classic Fyn Rundt, mens Extreme Challenger med Jes Gram-Hansen valgte at udgå i vindstille efter Strib, efter de netop var passeret af Carbon3 med rorsmand Eric Quorning. Ifølge vores oplysninger førte Carbon3 med 100 meter og er dermed indtil videre, de moralske vindere af den prestigefulde dyst.

Carbon3 havde jernvilje om bord, selvom de faktisk havde alt for lidt mad med og sultede undervejs. De havde kun to sandwich med per mand og nogle müslibarer, men masser af vand.

-Der var aldrig tale om, at vi skulle udgå af sejladsen, fortæller medejer og trimmer på Carbon3, Jacob Groth til minbaad.dk.

Men hvem var hurtigst af de to både?

-Du får mig ikke til at sige, at Carbon3 er hurtigere end Extreme Challenger, men vi kunne se, at I den lette vind i Svendborg Sund, var de hurtigere med de mindre kryds, mens at vi sejlede godt når der kom mere vind, fortæller den 39-årige Jacob Groth.

Profferne luffede amatørerne op

Dysten mellem de to både startede ellers dramatisk, da Extreme Challenger-rorsmanden fra Amercia’s Cup, den professionelle sejler Jes Gram-Hansen, luffede Carbon3 op før starten, så de længe lå og kiggede hinanden ind i øjnene.

-Og så trak de fra os, da vi lå helt stille efter lufningen, de er jo mere letdrevne end os, det var en slags dial-up de lavede på os, det var vi ikke helt forberedt på, vi var jo kun tre flerskrogsbåde på startlinje, men det hører sig med, siger Jacob Groth, der selv har vundet EM-sølv i matchrace med Lars Nordbjærg.

Omtrent ti minutter efter starten sejler Carbon3 forbi Extreme Challenger, der kun kan bære en fok, mens Carbon3 har en code zero oppe.

Men ved Vresen indhenter Extreme Challange-profferne amatørerne i Carbon3 og gennem Svendborg Sund stikker den røde Extreme 40 væk, men ved Helnæs kommer den hvide Carbon3 tilbage og er kort tid efter foran, men bådene går omtrent samtidig ind i Lillebælt.

-Vi får igen kontakt med Extreme Challenger ved den nye Lillebæltsbro og ved Strib Fyr sejler vi forbi Extreme Challenger, der ligger i igen vind under land, hvorefter de udgår, forklarer Jacob Groth.

Gram-Hansen forklarer opgivelse

Jes Gram-Hansen fra Extreme 40, skriver på Facebook.com om at gå ud:

- Med vindforhold og vejrudsigten i morges kl. 06:00 valgte jeg som skipper på Extreme Challenger sammen med en meget enig besætning som indbefattede Jørn Larsen, ceo Trifork, Mikkel Rossberg og Claus Olesen at opgive at fuldføre Fyn Rundt fra Kerteminde på grund af vores interne tidsramme for at fuldføre sejladsen var overskredet.

Om bord på Carbon3 var også de to andre medejere af projektet, Jonas Pedersen og Jacob Frost, Søren Gitz og Eric Quorning styrede den nye danske Carbon3 til 3,75 mio. kr.

Rekorden rundt om Fyn lyder på 10 timer og 7 minutter, sat en Erik Filsø i en Extreme 40. Carbon3 var 30 timer om at sejle turen i næsten ingen vind.

Se de to holds Facebook-sider:

www.facebook.com/extremechallenger

www.facebook.com/carbon3racingteam

content-loader
content-loader
content-loader