Gå til hoved-indhold
Peter Krüger og Nicolai Thorsell ligger nummer et i World Cuppen. Foto: Mick Anderson/mickanderson.dk for Dansk SejlunionKapsejlads
Peter Krüger og Nicolai Thorsell ligger nummer et i World Cuppen. Foto: Mick Anderson/mickanderson.dk for Dansk Sejlunion

Hektisk juni i vente for de danske elite-sejlere

To World Cup-stævner i juni måned gør, at måneden bliver travl og tæt pakket med aktiviteter for de danske olympiske sejlere. For flere klasser tæller stævnerne med i udtagelsen til For-OL i august.

Af katrine bertelsen |

Allerede på mandag d. 6. starter World Cup-stævnet Sail for Gold i Weymouth i England. Her vil over 1.000 sejlere fra 62 forskellige nationer være klar til at teste det olympiske farvand. Med på startlisten er 28 danskere, der fordeler sig i 18 både og syv forskellige bådklasser.

I 49er-klassen stiller Danmark med fem besætninger, heriblandt de førende i World Cuppen, nemlig Peter Krüger og Nicolai Thorsell. De to erobrede førstepladsen i forrige uge med et enkelt point, da de blev nummer fire i hollandske Medemblik. Danskergruppen tæller desuden Jonas Warrer/ Søren Hansen, Allan Nørregaard/ Peter Lang, Niels Joakim Gormsen/ Anders Thomsen og brødrene Emil og Simon Toft.

Se World Cup-stillingen her…

Hos de kvindelige 470-sejlere er der kun en enkelt dansk besætning med, nemlig Henriette Koch og Lene Sommer. De indtager for tiden tredjepladsen i den samlede World Cup á point med den japanske besætning på andenpladsen.

Se stillingen i 470 damer her…

I matchrace er der lagt op til en spændende og afgørende danskerduel i Weymouth. I midten af maj måned besluttede den internationale sejlunion (ISAF) nemlig, at matchrace for kvinder ikke er på det olympiske program i 2016.

Det var en af årsagerne til, at styregruppen bag den danske matchrace-satsning efterfølgende besluttede, at der fremover kun vil blive satset på en besætning i denne klasse. Om det så skal være besætningen med Lotte Meldgaard eller Trine Abrahamsen ved roret, det bliver afgjort i Weymouth.

Læs baggrunden for matchrace-duellen her…

For-OL pladser på spil

For sejlerne i fem klasser er der pladser ved For-OL til august på spil i løbet af den kommende måned.

Allerede i den kommende uge afgøres det, hvem der skal tilbage til Weymouth til august og sejle i Finnjollen og 470 damer. I de to klasser er Jonas Høgh-Christensen og Henriette Koch/ Lene Sommer dog allerede så godt som sikre på kvalifikation.

For Laser, 470 herrer, RS:X damer og Starbådens vedkommende finder afgørelsen først sted i forbindelse med Kieler Woche.

49er-klassen og Laser Radial er allerede afgjort. Her bliver det Jonas Warrer/ Søren Hansen og Anne-Marie Rindom, der repræsenterer Danmark.

OL-udtagelserne

Flere nationer har World Cuppen i den kommende uge i Weymouth som et af de centrale stævner i deres interne olympiske udtagelse.

Sådan er det ikke for de danske sejlere. Her starter OL-udtagelsen for de fleste klasser først med World Cup-stævnerne næste år. 470 damerne indleder dog som den første klasse deres OL-udtagelses serie med EM 2011 i Helsinki i juli, mens Finnjolle og Star starter deres udtagelses-serier med VM i Perth i december.

Få overblik over alle klassers udtagelses-serier her…

De danske udtagelseskriterier til OL adskiller sig markant fra, hvordan det så ud op til OL 2008 i Beijing. Denne gang er tale om objektive kriterier, hvilket får bred opbakning fra sejlere, trænere, Dansk Sejlunions bestyrelse, Danmarks Olympiske Komite og Team Danmark.

Kilde: Pressemeddelelse, Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader