Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Holm Lindberg i 2009, foto: Mick Anderson for Dansk Sejlunion

Schütt og Lindberg i EM-finale i Laser Radial

Både Maiken Schütt og Alberte Holm Lindberg er klar til EM-finalen i Laser Radial, da der torsdag ikke blev sejlet nogen sejladser ved stævnet i Helsinki på grund af manglende vind.

Af Troels Lykke |

 Med skyfrit, vindstille og temperaturer tæt på 30 grader viste Helsinki sig torsdag fornemt frem for de mange krydstogtsrejsende, der dagligt kommer på besøg i den finske hovedstad.

Men for de over 250 sejlere, der dyster om europamesterskaberne i Laser og Laser Radial-jollerne, betød den manglende vind en lang dags ufrivillig venten på havnen.

Først klokken 17 opgav arrangørerne håbet om at få afviklet nogen sejladser, og alle blev sendt hjem.

Dermed er de to danske Laser Radial-sejlere Maiken Schütt og Alberte Holm Lindberg klar til fredagens finale, men de er samtidig uden chancer for at sejle sig til medaljer i den afgørende sejlads, hvor placeringerne tæller dobbelt.

Hos den danske Laser Radial-træner Ditte Juul blev dagens aflysning modtaget med meget blandede følelser. Det skriver DS til pressen.

”På den ene side er jeg lidt ærgerlig over, at vi ikke får sejlet. For med de takter, som pigerne viste i går (onsdag, red.), så kunne Maiken med en enkelt god sejlads godt have sejlet sig indenfor rækkevidde af medaljerne. På den anden side er jeg glad for, at der ikke bliver sejlet, for det betyder, at vi er den eneste europæiske nation, der får to sejlere med blandt i finalen,” lyder forklaringen.

Årsagen til Juuls lidt kryptiske formulering omkring europæiske nationer skal findes i, at ikke-europæere gerne må deltage i kapsejladserne, men de tæller naturligvis ikke med, når EM-medaljerne skal uddeles. 

Muligheden for ekstra kapsejladstræning har det kinesiske landshold benyttet sig af i Laser Radial-klassen og det med stor succes.

Faktisk har Kina før fredagens medal race to sejlere blandt de ti forreste, hvor Lijia Xu indtager andenpladsen, mens Shuang Zhang Dong er nummer 6. Det betyder, at i EM-stillingen indtager Maiken Schütt 6. pladsen, mens Alberte Holm Lindberg 8. bedste europæer.

Fredagens finale kan følges på www.sejlsport.dk/Direkte eller på den mobile version på m.sejlsport.dk.

Link

Stævnets officielle hjemmeside: www.openeuropeans2011.com/

content-loader
content-loader
content-loader