Gå til hoved-indhold
Alberte Holm Lindberg. Arkivfoto: Mick Anderson SailingpixKapsejlads
Alberte Holm Lindberg. Arkivfoto: Mick Anderson Sailingpix

Alberte Holm Lindberg på 6. plads ved EM

Alberte Holm Lindberg, der til dagligt bor i Sverige, sejrede i afgørende medal race og kan nu kalde sig 6. bedste europæer i Laser Radial. Danskeren tog EM-bronze i 2009.

Af Troels Lykke |

Danmark var fint repræsenteret med to deltagere i det ti både store finalefelt, da Laser Radial-sejlerne fredag middag afgjorde, hvem der skulle rejse hjem fra det stort anlagte EM-stævne i Helsinki med medaljer om halsen.

Dagens finale blev gennemført i meget springende vindforhold og med store trykforskelle på banen, hvilket betød, at Alberte Holm Lindberg efter den første runde var over et halvt minut efter den førende.

På andet kryds var det danskerens tur til at være på den rigtige side, og med en meget stærk slutspurt snuppede Lindberg sejren i medal race foran spanske Reyes.

Dermed slutter hun som nummer 6 i EM-stævnet, og bytter plads med Maiken Schütt, der med 7. pladsen i finalen ender som 8. bedste europæer.

”Det er altid fedt at vinde, men jeg troede absolut ikke på det, da vi var halvvejs. Men alt spillede åbenbart til min fordel,” lød det storsmilende fra Alberte Holm Lindberg umiddelbart efter, at hun havde krydset målstregen.

Danskerne byttede plads
For Maiken Schütt, den anden danske deltager i det ti både store finalefelt, udviklede finalen sig stik modsat. Hun lå nemlig oppe som nummer tre efter første runde, men valgte på andet opkryds at søge mere ud mod banens venstre side. Den disposition sendte hende flere placeringer bagud i feltet til hendes egen store, efterrationaliserende irritation.

”Bagefter er det så frustrerende at tænke på, hvordan det mon nu ville være gået, hvis ikke man havde taget den ene beslutning eller gjort noget andet anderledes. Men det hjælper desværre ikke noget. Jeg har kun mig selv at skyde på i den her slags situationer,” lød det ærgerligt fra Maiken Schütt.

Ny europamester bliver Evi Van Acker fra Belgien med Tina Mihelic fra Kroatien lige efter. Bronzen går til spanske Alicia Cebrian.

Det blev også til dansk bronze i U-21 EM til Anne-Marie Rindom. Skriver Dansk Sejlunion til pressen.

Maiken Schütt. Arkivfoto: Mick Anderson sailingpix.

Danske EM-slutplaceringer Laser Radial

6. Alberte Holm Lindberg

8. Maiken Schütt

Stævnets officielle hjemmeside: www.openeuropeans2011.com/

Live opdateringer: www.sejlsport.dk/Direkte

content-loader
content-loader
content-loader