Gå til hoved-indhold
Sejlere skal fremover sejle langt uden om dette område, siger Lars Bangert Struwe, forsker, Center for Militære Studier.Kort Nyt
Sejlere skal fremover sejle langt uden om dette område, siger Lars Bangert Struwe, forsker, Center for Militære Studier.

BREAKING NEWS: Sejlergidsler frigivet

Den danske familie, som siden februar i år har været holdt som gidsler af pirater i Somalia, er blevet frigivet. Villy Søvndal udtaler sig. To læger og en psykolog følger dem mod Danmark.

Af Troels Lykke |

De danske myndigheder kommer med en officiel bekræftelse efter kl. 13:00

Familien med tre teenagebørn og to besætningsmedlemmer var på vej i Det Indiske Ocean fra Maldiverne mod Suezkanalen, da de torsdag den 28. februar sejlede lige i favnen på somaliske pirater, skriver eb.dk.

De nåede at slå alarm til Søværnets Operative Kommando, der kunne konstatere, at de var blevet kapret af pirater.

Tre mio. dollar i løsesum

Båden var en Dynamic 43 med navnet Ing. Overdragelsessum er ikke blevet oplyst, men ifølge pirater så modtog de ifølge TV2News, tre mio. dollars tirsdag eftermiddag.

Familien, der er fra Kalundborg, sejlede fra Danmark i august 2009 for at vende hjem i sensommeren i år. Den ældste søn er 17 år, mens de yngste er en pige på 13 år og en dreng på 15 år.

Følges af to læger en en psykolog

To læger og en psykolog følger de syv gidsler mod Danmark. Seks ud af syv er forsikret i Europæiske Rejseforsikring, oplyser en underdirektør i Europæiske Rejseforsikring.

Han fortæller at få vil tale med pressen efter ankomsten i Danmark.

De frigivne sejlere har det efter omstændighederne godt, forklarer underdirektøren til TV2 News.

Søvndal: Nej, hvor dejligt

En overrasket Villy Søvndal har netop udtalt til TV2 News om frigivelsen:

-Nej, hvor dejligt, skynd jer tilbage til det virkelige liv.

Statsministeren forholder sig også til sagen.

- Det er en lykkelig afslutning for de danske sejlere, men vi må huske at to danske sømænd er stadig gidsler siden januar, siger statsminister Lars Løkke blandt andet. Han slår fast at familien nu har brug for ro.

Se også artikel på Somailia Report om frigivelsen: www.somaliareport.com/index.php/post/1518/Danish_Hostages_Release_Creeps_Closer_

content-loader
content-loader
content-loader