Gå til hoved-indhold
49er på Mallorca, vi modtager stadig ikke aktuelle fotos af danskerne fra Sejlunionen. Foto:Jesús RenedoKapsejlads
Udenlandske 49er på Mallorca, vi modtager stadig ikke aktuelle fotos af danskerne fra Sejlunionen. Foto: Jesús Renedo

Lang og Nørregaard skal forsvare 3. plads i 49er

49erne Allan Nørregaard og Peter Lang skal i lørdagens World Cup-finale forsvare samlet tredjeplads. Også duoen Krüger og Thorsell er også i finalen. Alberte H. Lindberg er i top 10 i Laser Radial.

Af Troels Lykke |

Årets første europæiske World Cup-regatta kan meget vel udmønte sig i en dansk medalje, når finalerne for de olympiske sejlsportsklasser afvikles i løbet af lørdagen.

I den hurtige 49er-klasse indtager Allan Nørregaard og Peter Lang nemlig den samlede 3. plads før det afgørende medal race. En sejlads med deltagelse af de bedste ti både, og hvor placeringen tæller dobbelt i det samlede regnskab.

Nørregaard og Lang får følgeskab i finalefeltet af landsmændene Peter Krüger og Nicolai Thorsell, der går videre som nummer seks, men med gode muligheder for et avancement op til 4. pladsen.

Et tæt forfølgerfelt
Allan Nørregaard var godt klar over, at dagens serie på 8, 3 og 14 var et rigtigt godt resultat at runde fredagen af med. ”Man kan betegne det som to rigtigt gode sejladser og en middel, og det er meget tilfredsstillende i det her felt,” lød evalueringen af egen indsats fra Kolding-skipperen.

Med 113 point på kontoen er det ikke muligt for Nørregaard og Lang at indhente hverken den førende franskmand eller den italienske båd på andenpladsen.

Udfordringen kommer fra de forfølgende både, hvor nærmeste konkurrent er 7 point efter. Herefter er der lagt op til tæt positionskrig, da placeringerne fra nummer 4 til 8 alle ligger indenfor bare fem point.

Det tætte forfølgerfelt gør det svært for danskerne at lægge en særlig strategi for finalen.

”Stillingen er så tæt, at vi ikke kan gøre så meget andet end at sejle vores allerbedste i morgen og så håbe på, at det er nok til at holde 3. pladsen. De er så mange lige efter hinanden, at vi ikke kan satse på at sejle taktisk eller på nogen af dem specifikt,” siger Allan Nørregaard.

Alberte finaleklar

Også i Laser Radial-jollen kommer der til at være dansk deltagelse i lørdagens finale i skikkelse af Alberte Holm Lindberg.

Efter at have ligget syg i to uger op til stævnet, har hun siden starten i mandags stille og roligt sejlet sig op gennem feltet. I dag bookede hun så en plads i medal race med placeringerne 3 og 14. Dermed rykkede hun lige netop forbi konkurrenterne Annalise Murphy fra Irland og Charlotte Dobson fra England og ind blandt de ti bedste.

Der var også danske forhåbninger om en finale knyttet til 470-sejlerne Henriettte Koch og Lene Sommer, men en tyvstart i dagens første start satte pigerne tilbage, således at de slutter som samlet nr. 14.

Finalerne er planlagt til at starte klokken 11 med 49erne som bådklasse i aktion. Laser Radial er tredje finale, hvilket giver et forventeligt starttidspunkt omkring klokken 12 eller senere.

De danske finaledeltagere vil man kunne følge løbende på Sejlsport.dk/direkte: www.sejlsport.dk/direkte

www.trofeoprincesasofia.org

content-loader
content-loader
content-loader