Gå til hoved-indhold
Peter Lang i Frederica, hvor han hjalp Palby Marine. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Peter Lang i Frederica, hvor han hjalp Palby Marine. Foto: Troels Lykke

Danmarks bedste 49er er til danske trænere

Vi møder gasten Peter Lang, der ikke er til autoritære, udenlandske trænere. Han vil tage billet til For-OL i år. Nørregaard og Lang er stadig de skarpeste herhjemme, selvom OL-guldvinder er tilbage.

Af Troels Lykke |

Du kan se det på 21-årige Peter Lang. Den lyshårede sejler brænder helt vildt for sin 49er-satsning.

Vi mødte ham på Boat Show i Fredericia, hvor han hjalp til for Palby Marine, men det er sekundært for ham lige nu og han sejler 11 måneder om året og arbejder i en.

Det handler nemlig om at sejle 49er og det handler om at vinde For-OL udtagelsen i år foran OL-guldvinderen Jonas Warrer og gast Søren Hansen.

Og det ser ud til at Allan Nørregaard og Peter Lang kan gøre det. De vandt DM sidste år, blev tre i world cuppen og er også hurtigst under træning.

”Vi gik lidt bedre end de andre i Cadiz, vi havde lidt bedre spilersæt, lidt bedre mærkerundinger, men farten mellem holdene er meget ens, vi har fået testet seks kulfibermaster og ved hvilke af de stive eller bløde master, som passer os bedst,” siger Peter Lang til minbaad.dk, mens makkeren Allan Nørregaard er i Cadiz i Spanien for at udspionere konkurrenterne.

To måneder i Australien

De to sejlere var længst tid i Australien sidste år, hvor de i to måneder testede forholdene i Perth, senere tog de til Cadiz, hvor specialtræner Michael Hestbæk var til stede og senere klassens træner Peter Hansen.

Nu tager de snart til Mallorca og træner, hvor America’s Cup-sejleren Rasmus Køstner skal give taktiske input.

FOR-OL skal i hus

Indtil videre handler det om at vinde For-OL og det skal ske i stævnerne på Mallorca før påsken og senere i Hyeres.

”Vi går meget efter at tage den plads, men ellers gælder det EM i Helsinki i år og VM i Fremantle, (Australien) i december,” siger Peter Lang, der er høj, men han vejer kun 81 kilo, mens rorsmanden Allan vejer 71.

”Vi er lige lidt lette i det, men det passer os godt, vi tror på det bliver let vejr til VM.

Ingen skal bestemme over os

Peter Lang er glad for at der nu er så mange danske trænere omkring ham og ikke udenlandske, som der var under elitechef Michael Staal.

”De danske trænere er langt mindre autoritære og de er lettere at kommunikere med. Allan og jeg har ikke brug for nogle der skal bestemme over os, vi vil bare gerne hente input,” siger han.

Nørregaard og Lang: www.team49er.dk

content-loader
content-loader
content-loader