Gå til hoved-indhold
Udstilling i Fredericia gav ingen indtægt til Danboat, der afbrød samarbejde med Fredericia-messen. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Udstilling i Fredericia gav ingen indtægt til Danboat, der afbrød samarbejde med Fredericia-messen. Foto: Troels Lykke

Dyrt for branchen at Danboat lukker

Brandærgerligt at Danboat er lukket, vi står dårligt og dyrt i bådbranchen, når vi ikke er samlet, siger tidligere Danboat-formand Jan Hansen. Læs også reaktioner fra Reese og Floor.

Af Troels Lykke |

Først om et halvt eller helt år vil Danboat komme på benene igen med ny bestyrelse og ansættelser af et sekretariat, hvor der senest var to ansatte i Brøndby.

Sådan vurderer sejlmageren fra Quantum Sails, Jan Hansen, der tidligere har været formand for Danboat i en årrække frem til 2007.

Dengang sluttede han med en egenkapital i søsportens brancheforening med tre millioner kroner. De penge er væk, ikke mindst efter svigtende indtægter fra bådudstillingerne.

Fx var der ingen indtægter fra bådmessen i Fredericia i februar i år og bådmessen i Marselisborg blev aflyst på grund af for få tilmeldinger.

Udstillingsstrategi ødelagde Danboat

Dehler og Grand Soleil-forhandler i Aabenraa, Henrik Reese, der for nylig meldte sig ud af Danboat, siger om et nyt Danboat:

”Tre udstillinger på et år er jo vanvittigt, det var jo udstillingsstrategien, der ødelagde Danboat for bestyrelsen havde ikke længere tillid fra dens medlemmer. Se fx alle dem der udstillede i Fredericia, der ikke støttede Danboat om kun at udstille i Bella center. Jeg syntes at småbåde-forhandlerne og andre måske skulle lave deres egen forening, for vi bliver aldrig enige,” siger Reese, der gerne ser at den nuværende medarbejder i Danboat, Knut Iversen, fortsætter og gerne med den erfarne branchemand H. C. Hansen.

”Det er jo en svær forening fordi den skal rumme lige fra X-Yachts til udstyrsforretninger. Og måske har det været for billigt at være medlem af Danboat, det er ikke optimalt at man har baseret så mange indtægter fra bådudstillingerne,” siger Jan Hansen, der var en af dem, der støttede at der kun skulle være en indendørs udstilling og det skulle være i Bella Center.

Men som bekendt så var der også udstilling i Fredericia, hvor Danboat gik glip af mange tusinde kroner, da Danboat ikke havde nogle aftale med Fredericia-udstillingen, da Danboat ikke anbefalede den.

”Vi havde to indendørs udstillinger i år, og jeg kan ikke forstå at udstillerne ikke blev væk fra Fredericia for at se hvad der skete med udstillingen i Bella Center,” siger Jan Hansen.

Jan Hansen: Vi vil stå svagt overfor politikere

Jan Hansen siger i dag til minbaad.dk om det nu konkursramte Danboat, der senest har kæmpet for bådbranchen med momsproblematik i samarbejde med Camping Unionen:

”Det er da brandærgerligt, at det er kommet dertil, vi står svagt overfor politikere og udstillere, når vi ikke taler sammen via et fælles Danboat. Man vil mangle et talerør overfor nye lovforslag. Så det er da en forbandet situation,” siger sejlmageren, der mener at der vil gå et halvt til et helt år, før man ser et nyt Danboat.

Henrik Reese er enig:

”Danboat skal kæmpe for at fjerne misundelsesafgiften, den en procents skat på kaskoforsikringerne. Danboat har koncentreret sig for meget om bådudstilingerne. 25 procents moms på både burde også sænkes i den her tid, man burde gå sammen med campingbranchen og få sat skatten ned til 22 procent.”

Michael Floor fra Floor Marine i Egå, supplerer:

”Danboat skal arbejde for bedre vilkår for bådbranchen med CE-mærkning, forsikringsafgift og momsproblematik. Håber der er nogle der sætter Danboat i gang, men det er nok forkert at man baserer Danboat så meget på bådudstillingerne, man kunne lave andre nye aktiviteter,” siger Floor der støtter at Fredericia Bådudstilling er på landkortet.

Jan Hansen, hvordan tror du den kommende formand for Danboat skal være?

”Det er en kunst at holde sammen på Danboat fordi vi er så forskellige, fx syntes jeg at det blev sagt tydeligt af Lars Ive, at man fremover satsede på en indendørs udstilling. En anden ting er at Danboat skal være mere synlig med hvilke fordele man får i foreningen. Med et lukket Danboat vil det nemlig blive dyrere på sigt, da ingen taler bådbranchens sag”

Michael Floor ved helt præcist hvordan den kommende formand for Danboat skal være:

”Han skal være nede på jorden og ikke have store armbevægelser, vi er en lille organisation og det er klart at det var Danboats udstillingspolitik, som har ødelagt det hele, hvor medlemmerne blev delt i to lige store lejre,” siger Michael Floor, der tidligere har været aktiv i Danboats bestyrelse.

content-loader
content-loader
content-loader