Gå til hoved-indhold
Danboat er lukket. "Det var ikke noget vi ønskede," siger Lars Ive til minbaad.dkKort Nyt
Danboat er lukket. "Det var ikke noget vi ønskede," siger Lars Ive til minbaad.dk. Her ses Lars Ive under Både i Tuborg Havn.

Danboat lukker - medlemmer betalte ikke - interview

Danboats formand Lars Ive fortæller til minbaad.dk, at 65 procent af 140 firmaer, der er medlemmer, skulle indbetale kontingent tre mdr. før tid for at redde foreningen fra konkurs. Det skete ikke.

Af Troels Lykke |

Danboats bestyrelse måtte på deres bestyrelsesmøde den 1.  august 2011 træffe den beklagelige beslutning at lukke foreningen efter 50 års virke.

Beslutningen er en direkte konsekvens af, at det ikke var muligt at gennemføre udstillingen "Flydende Fritid 2011" i Marselisborg Havn på grund af for få tilmeldinger.

Det forventede provenu fra denne udstilling var vital for Danboats likviditet, og da det ikke efterfølgende er lykkedes for bestyrelsen at få tilpas mange medlemmers opbakning til skaffe tilsvarende kapital via fremskrivning af næste års kontingent, måtte den tunge konsekvens tages på dette tidspunkt for at kunne dække udgifter til foreningens fordringshavere, skriver sekretariatet på www.danboat.dk

Dyrt at aflyse Flydende Bådudstilling

Danboats formand, Lars Ive, til dagligt direktør i North Sails forklarer i dag til minbaad.dk efter Danboats Knut Iversen netop har været i Skifteretten for at indgive Danboats konkursbegæring.

"Danboat har tre indtægtskilder, den indendørs og udendørs udstilling, samt kontingentet og da udstillingen i Aarhus (i september 2011, red.) blev aflyst manglede der et trecifrede tusinde kroners beløb i kassen og derfor bad vi om at kontingenten blev betalt før tid," siger Lars Ive.

Men kun lidt under halvdelen af medlemmerne betalte kontingent og dermed var der ikke økonomi til at fortsætte.

"Det her er selvfølgelig ikke noget vi ønskede, men vi er i en svær tid. Vi er da kede af det. Det har ikke været min dagsorden som formand, at lukke Danboat, men at udvikle den. Sagen var at vi bad vores 140 medlemmer om at indbetale deres kontingent inden 1. juli, altså tre måneder før de normalt skulle, men kun lidt under halvdelen betalte og dermed var der ikke likviditet nok til udgifterne i foreningen og på den baggrund besluttede Danboats bestyrlese at gå i skifteretten og indgive konkursbegæring," siger en skuffet Lars Ive.

Nåede ikke vigtig generalforsamling

Lars Ive fortæller at havde 65 procent af medlemmer indbetalt inden første juli, så kunne man holde en generalforsamling, hvor man kunne diskuttere foreningens økonomi i fremtiden.

"Vi skulle stadig blive enige om på den kommende generalforsamling, at vi skulle hæve kontingent i fremtiden," siger Lars Ive.

content-loader
content-loader
content-loader