Gå til hoved-indhold
Sejlerne fik noget blandet vejr på VMs første dag i Tyskland. Foto: h-boat-class.orgKapsejlads
Sejlerne fik noget blandet vejr på VMs første dag i Tyskland. Foto: h-boat-class.org

Drama til VM for H-båd - danskere i front

Første dag til VM for H-både i Neustadt bød på regnbyger, en diskvalificering og gode placeringer til de danske deltagere. Korsgaard og Høj Jensen ligger til hhv. guld og sølv.

Af katrine bertelsen |

Der var dramatik på førstedagen i VM for H-både, hvor sidste års vinder Steffen Stegger, HS, måtte indkassere en diskvalificering i dagens første sejlads, på grund af tyvstart.

Starten blev dog noget bedre i dagens anden sejlads, hvor det blev til en sjetteplads. Det var dog ikke Steggers dag, hvor han sluttede dagens sidste sejlads med en 25. plads.

Sejlerne fik tre sejladser mandag, der kunne byde på temmmelig blandet vejr.

Danskerne gjorde det ellers godt på trods af hagl-, torden- og regnbyger. Mads Korsgaard, KDY, vandt dagens første sejlads på taktik, og førte fra start til slut. I anden sejlads blev det dog til en syvende plads, der blev skiftet ud med en anden plads i tredje og sidste sejllads.

Skandinavien ligger godt

Danmark og Sverige deler efter de første tre sejladser de fem første pladser, hvor danskerne har sat sig på tre af dem.

Udover Mads Korsgaard, KDY, har storfavoritten Claus Høj Jensen lagt sig på anden pladsen med en tredje, fjerde og femte plads i de tre første sejladser. Også Morten Nielsen, RS, har gjort godt sig bemærket. Med en femte og to tiende pladser er det blevet til en samlet stilling som nummer fire.

De to svenske favoritter, Henrik Edman og Erik Collberg, ligger henholdsvis tre'er og fem'er før anden dagen.

Der er planlagt i alt 10 sejladser og meget kan derfor ske endnu. Tirsdag skulle byde på hård vind og det bliver derfor spændende, at følge deltagerne på andendagen af et – indtil videre – endnu åbent VM.

Resultater mm. kan ses på:www.wc-2011.h-boat.org

content-loader
content-loader
content-loader