Gå til hoved-indhold
30-årige Jonas Høgh-Christensen mangler fart i Perth.Kapsejlads
30-årige Jonas Høgh-Christensen mangler stadig lidt fart i Perth.

Høgh-Christensen: Lidt langt op til medaljerne - video

Jonas Høgh-Christensen genfandt noget af farten i fredagens to VM-sejladser, men med 21 point op til bronzemedaljerne. Abrahamsen, Palludan og Hartvig er allerede ude i matchrace.

Af Troels Lykke |

De sidste par dage under VM har Jonas Høgh-Christensen kæmpet med fart-problemer, men gårsdagens grundige evalueringer efter sejladserne viste sig i dag at bære frugt.

"Vi har løst nogle af fartproblemerne, så det var lidt bedre i dag," lød det fra Jonas Høgh, der var med helt fremme i den første sejlads, men sluttede som nummer fire efter 'et par dumme småfejl'. 

På trods af fart-forbedringerne var der ikke fuld tilfredshed med dagens anden dyst på vandet. Det skriver Sejlunionen til pressen.

"Jeg laver en fin start nede til læ, og man har jo skullet til venstre stort set hele ugen. Det går fint derudaf, men så drejer vinden 20 grader til højre, og så ligger jeg pludselig sidst," fortæller Jonas Høgh, der dog fik sig kæmpet godt tilbage i feltet og sluttede sejladsen af som nummer 12.

Hjælp for at nå en medalje
Dagens resultater formede sig således, at Jonas Høgh nu er nummer otte med henholdsvis et og to point op til de to både foran.

Med 21 point frem til en bronzemedalje vurderer Jonas Høgh, at det nu begynder at blive svært at vinde endnu en VM-medalje til samlingen. 

"Jeg kan i hvert fald ikke længere selv afgøre det. Jeg må sejle så godt jeg kan, og så må vi se, hvor langt det fører. Hvis jeg kan blive top 5, er det også et ganske godt resultat," lyder det fra danskeren, der har to sejladser lørdag og finalen søndag morgen dansk tid tilbage at indhente pointene i.

Lørdag skal Finnjollerne sejle på den såkaldte 'Center course', der ligger lige udenfor havnen, så man forventer at både tilskuerpladserne og stenmolerne kommer at være godt fyldte.

Team Abrahamsen ude af VM

På matchrace-banen blev de sidste sejladser i de indledende runder i dag gennemført.

Efter at Team Meldgaard torsdag gik videre til opsamlingsrunden, havde den anden danske VM-besætning bestående af Trine Abrahamsen, Trine Palludan og Ida Hartvig mest æren at sejle for i dagens to dueller mod en svensk og en peruviansk besætning.

Begge sejladser blev vundet uden de store udfordringer, og dermed blev det ærgerlige nederlag til den brasilianske båd i onsdags desværre afgørende for danskernes videre liv i VM.

Det blev nemlig netop den sydamerikanske besætning, der løb med den sidste plads i opsamlingsrunden - med en enkelt sejr mere end danskerne.

Link
Live opdateringer fra Sejlerlandsholdet: www.sejlsport.dk/Direkte

content-loader
content-loader
content-loader