Gå til hoved-indhold
Jonas Høgh-Christensen er kommet i bedre form. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Jonas Høgh-Christensen er kommet i bedre form. Foto: Troels Lykke

Høghen sejler igen lige så stærkt som Ben Ainslie

Rasmus Antoft taler med Finnjolle-sejleren Jonas Høgh-Christensen. Han er en af udvalgte OL sejlere som minbaad.dk interviewer op mod ISAF-VM i december. Snart skal Høghen træne med Ben Ainslie.

Af Rasmus Antoft |

Minbaad.dk har interviewet Finnjolle sejleren, der vil udtage Danmark til OL.

Jonas Høgh, hvordan er din fysiske form p.t.?

Min fysiske form er på det højeste. Den er næsten lige så god som den var efter OL i 2008 hvor den var på sit højeste. Jeg har trænet meget fysisk og så er jeg lige kommet hjem fra 11 dages træningslejr og tager snart på 9 dages træningslejr i England.

Hvordan træner du så fysisk?

Når jeg har trænet på vandet så træner jeg kun et styrketræningspas efterfølgende. Og der er det så tung vægt træning jeg træner og så bagefter 45 minutters konditions træning. Formen er vigtig i Finn jollen derfor er det vigtigt at træne fysisk.

Hvilken placering får du til VM?

Top 10! Jeg vil gerne blande mig i toppen. Hvis man kan komme i top 10 så kan man også vinde. Feltet er vildt hårdt i Finn klassen og hvis man kan komme i top 10 så har man en reél chance for at vinde! Jeg kan blive alt mellem 1 og 10. Jeg tænker ikke så meget på det resultatmæssige, for jeg har et mål, og det er at blive udtaget til OL. Jeg skal også i top 10 for at komme i Team Danmarks støttegruppe. Det er rigtig vigtigt for mig, da det er der størstedelen af økonomien kommer fra. Men hvis jeg f0r muligheden for at vinde, så vil jeg gå 100 % efter det. Men de to andre ting er vigtigere.

Har du købt nyt udstyr for nyligt?

Altså, båden har været på værft for at blive optimeret. Der er lavet mindre optimeringer af små trimliner og skødeblokke, sværdet er gjort mere effektivt, båden er blevet vandslebet. Så har jeg også arbejdet med nye sejl og master. Der er gået rigtig meget tid på båd udvikling og det betyder færre træningstimer desværre. Men det må man tage med hvis man vil være den hurtigste.

Tidligere sejlede Ben Ainslie 0.2 knob stærkere end dig. Gør han stadig det?

Nej, jeg sejler lige så stærkt som ham nu. Ben Ainslie har brugt i omegnen af hvad der svarer til 1-2 millioner kroner på udvikling af sejl og master. Jeg har slet ikke de samme midler til rådighed, til gengæld har jeg været bedre til at bruge mine midler. Jeg har nogen muligheder som mange andre ikke har. Men alt i alt så er det er en kombination af mange ting. Bl.a. har jeg trænet mere på vandet, min fysiske form er også blevet bedre og så har jeg forbedret en masse små ting. Jeg tager snart til Weymouth for at træne sammen med ham. Og der kan jeg jo aflure nogen af hans opgraderinger.

Hvad er dine største udfordringer?

En af mine store udfordringer er at jeg kun har været i båden 5-6 måneder. Det gør det lidt mere teknisk udfordrene. Derfor skal jeg arbejde lidt mere med min teknik og være skarpere i mine manøvrer. Derudover gælder det om ikke at vælte.

Min fysiske form er så go at det lige nu handler om at holde mig skadesfri.

content-loader
content-loader
content-loader