Gå til hoved-indhold
OK-jollerne på vej ud fra Kobæk Strand i 2008. Foto: okjolle.dkKapsejlads
OK-jollerne på vej ud fra Kobæk Strand i 2008. Foto: okjolle.dk

Dobbelt jubilæum til Harboe Cup

Skælskør Amatør-Sejlklub holder i år den 25. udgave af Harboe Cup. Det er 40 år siden det legendariske afdansningsbal blev sejlet første gang.

Af katrine bertelsen |

Sidste weekend i september står der Harboe Cup på. Sådan har det været i 40 år. Før 1986 hed det Frugt Cup og blev sponsoreret af Skælskør Frugtplantage.

Harboes Bryggeri er nu sponsor og har været det siden 1986, hvilket alle deltagerne gennem årene har fået at smage i form af produkter fra bryggeriet, bl.a. den berømte kalkungryde serveret i junger af civilforsvaret, og pølser på Kobæk strand.

Der var i starten kun deltagelse af Optimistjoller og al sejlads var på Skælskør Fjord. Efter nogle år kom også Flipper- og Europa-jollerne med og stævnet blev hurtigt stort.

Deltagerantallet kom op på 125-150 sejlere og var dermed allerede i slutningen af 1970-erne et af de største jollestævner i Danmark.

Der har de seneste mange år været mange forskellige klasser, fra Optimistjoller til katamaraner og fra 2011 også sejlbrætter.

Da Skælskør Frugtplantage støttede

Anna Garver Pedersen fortæller:

- Mine første erindringer om Harboe Cup går helt tilbage til dengang stævnet var sponseret af Skælskør Frugtplantage. Første gang jeg deltog, har været som optimist B, hvor jeg må have været 10 eller 11 år.

- Stævnet var enormt populært, altid en fin afslutning på sæsonen. Vi var typisk 8 - 10 optimister og et par europa- /laser- jolle deltagere fra Snekken, Vordingborg, så det var et fantastisk hyggeligt stævne at drage af sted til. Mit sidste Harboe Cup som aktiv sejler har været i 1998, da jeg tydeligt husker, at jeg havde fået kørekort og derfor selv kørte bilen med jolletrailer, europajolle på taget og bilen fuld af forventningsfulde sejlere.

- Sejladsmæssigt var rigtigt efterårs blæsevejr, og at det kunne være lidt af en udfordring at komme på vandet fra Kobæk strand.  Banen var til gengæld altid en fornøjelse - dejlig stor og uden en masse vindspring, da den lå frit og uforstyrret.

- Jeg har nu selv to børn som sejler optimistjolle. Jeg glæder mig gevaldigt til at de kan deltage i år, hvor stævnet tilmed fylder 40 år.

Særlig festmenu

Organisationen bag stævnet har lagt sig i selen for at 2011 bliver lidt ekstra specielt og der indbydes til jubilæumsmiddag lørdag aften med en menu som ikke ligner de tidligere års. Harboes Bryggeri byder traditionen tro på smagsprøver til alle deltagere, men også på drikkevarer under middagen.

23 klasser i år

Der indbydes i alt 23 klasser, med en minimums antal på 5 deltagere pr. klasse, så der er igen i 2011 mulighed for et stort stævne i det vestsjællandske.

Skælskør Amatør-Sejlklub er en af landets mindre klubber med godt 325 medlemmer, i en havn godt beskyttet i bunden af Skælskør fjord. Ca. 90 hjælpere sørger for at stævnet kan gennemføres, og forberedelserne kører hele året. Stævneleder siden 2010, Claus Møller Christensen er i øvrigt søn af den første stævneleder, Finn Møller Christensen.

content-loader
content-loader
content-loader