Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Arkivfoto: Troels Lykke

Høgh-Christensen eneste dansker i top 10

Finnjollesejler Jonas Høgh-Christensen imponerer stadig ved World Cup i Weymouth med 4. plads før medal race. Bortset fra 470 og 2.4 mR er resten af landsholdet langt væk fra top 10. Se video.

Af Troels Lykke |

Selv om han mangler kamptræning, så virker det ikke som om, han er tynget af rust. Torsdag havde han en god dag med placeringer som 4, 12 og 6 i et felt med hele verdenseliten, der tester farten i næste års OL-farvand.

Samlet ligger Jonas Høgh-Christensen på en 4.-plads med en medalje inden for rækkevidde. Det skriver Dansk Sejlunion.

Med en god dag i morgen, så er en medalje helt sikkert en mulighed. Og der er mere end 30 point ned til 10.-pladsen, så jeg skal virkelig sejle dårligt for ikke at komme i lørdagens medal race,” siger Jonas Høgh-Christensen.

Jonas Høgh er først nu ved for alvor at få fart på sin OL-kampagne, og tre dage i hårdt vejr er ikke den bedste medicin, hvis man ikke er helt på toppen.

Det gør glæden endnu større for Jonas Høgh, at han kan holde trit med stjernerne i Finnjollefeltet. Selv på en dårlig anden sejlads, fik han rettet op på det og sejlet sig op på en 12.-plads.

- Jeg er meget tilfreds. Der mangler stadig noget fysik. Men det gik godt, selv om det var tre sejladser i blæsevejr efter hårdt vejr de 2 første dage, så det kan jeg kun være godt tilfreds med,” siger han.

Australsk træner skal løfte dansk OL-drøm i matchrace

Skipper Lotte Meldgaard og gasterne Susanne Boidin og Tina Gramkov har nu testet styrken på næste års OL-baner i engelske Weymouth i kvindernes matchrace.

De var stærke nok til at vinde det danske udskilningsløb mod Trine Abrahamsen, men stadig ikke helt stærke nok til at nå semifinalerne. Det er det næste krav, der skal løses inden udgangen af 2011.

Men de 3 danske kvinder i den for Danmark så traditionsrige disciplin sporer fremgang, selv om de sluttede af med 2 nederlag i torsdagens sejladser i opsamlingsgruppen. Nu har de nemlig fået australske Dayne Sharp som træner.

- Jeg er sikker på, at vi får en stejlere udviklingskurve, nu når vi har en træner med til stævnerne, som kan give os den evaluering, vi har brug for. Det er meget små marginaler, og det hjælper helt sikkert også, at vi nu kan lægge presset omkring den nationale udtagelse bag os. Nu kan vi koncentrere os om det internationale pres,” siger midtergast og taktiker, Susanne Boidin.

Schütt var lyspunktet i en Laser Radial-lejr ramt af sygdom

For de danske kvinder har World Cup-stævnet i Weymouth været lidt af en hård nyser, fordi 2 ud af 4 landsholdsejlere har været ramt af feber og maveonde.

Det kan ses på resultatlisten, hvor Alberte Holm Lindberg og Sarah Gunni med feber i kroppen har haft svært ved at følge med i det hårde blæsevejr. Alberte Holm Lindberg ligger helt nede på en samlet 31.-plads, og Sarah Gunni måtte helt ned i sølvfeltet.

De har det i forvejen svært i hårdt blæsevejr, så det har været svært at følge med. I dag fik Sarah Gunni dog lidt selvtillid med en første- og andenplads i sølvfeltet,” siger Laser Radial-pigernes træner, Michael Risør.

Lyspunktet i torsdagens sejlads var Maiken Schütt, der havde en flot dag med placeringer som 7 og 10. Dermed sejlede hun sig op på en samlet 16.-plads, og kan stadig nå medal race med en god fredag uden for hård vind.

- Vi har det svært i hård vind, men jeg havde en rigtig god dag. Jeg sejler ikke voldsomt hurtigt, men jeg finder stort set alle vindspring. Der er 15 point op til medal race, så jeg kan sagtens nå det,” siger Maiken Schütt.

Danske placeringergårsdagens placering i ()

Finn, efter 8 sejladser

4. (5.) Jonas Høgh-Christensen

470 damer, efter 8 sejladser

13. (10.) Henriette Koch og Lene Sommer

49er

18. (15.) Jonas Warrer og Søren Hansen

21. (19.) Peter Krüger og Nicolai Thorsell

25. (25.) Allan Nørregaard og Peter Lang

39. (39.) Niels Joakim Gormsen og Anders Thomsen

Laser

49. (53.) Thorbjørn Schierup

55. (48.) Mads Bendix

Matchrace

Team Lotte Meldgaard: nummer 5 i opsamlingsrunden og går ikke videre til kvartfinalerne

Team Trine Abrahamsen: 2-0 i bronzegruppen, tre dueller mangler

Laser Radial efter 8 sejladser

16. (22.) Maiken Schütt

23. (29.) Anne-Marie Rindom

31. (38.) Alberte Holm Lindberg

47. (47.) Sarah Gunni

60. (65.) Cathrine Hall

66. (67.) Louise Christensen

2.4mR, efter 7 sejladser

10. (8.)Jens Als Andersen


Stævnets officielle hjemmeside: www.skandiasailforgoldregatta.co.uk/

content-loader
content-loader
content-loader