Gå til hoved-indhold
470 kvinderne Henriette Koch og Lene Sommer. Foto: Mick Anderson SailingpixKapsejlads
470 kvinderne Henriette Koch og Lene Sommer. Foto: Mick Anderson Sailingpix

Koch og Sommer i finalen efter sejr i sejlads

470-sejlerne Henriette Koch og Lene Sommer sig ind i blandt lørdagens finaledeltagere. Også Jonas Høgh-Christensen i Finnjollen er klar til dysten om topplaceringerne. Peter Hansen toer i 49er.

Af Troels Lykke |

Den danske duo Henriette Koch og Lene Sommer fik fredag for alvor fart i 470-jollen, og satte i sidste sejlads hele verdenseliten på plads, og kom først over målstregen ved World Cuppen i Weymouth, England.

Dermed klatrede de solidt op af resultatlisten, hvor de nu ligger nummer 8 inden lørdagens medal race, hvor det kun er klassens 10 bedste besætninger, der får jollerne i vandet.

”Det var dejligt efter 2 tunge dage, hvor vi havde svært ved at få fart i båden i den hårde vind. Det er vores første sejr i år. Det er rart at gøre det i et stævne, hvor alle i verdenseliten er med. I morges blev vi enige om at gøre det simpelt og bare tage ud og sejle stærkt,” siger Henriette Koch.

Planen er den samme i lørdagens finalesejlads. Medaljerne er ikke inden for rækkevidde, men de to danske kvinder vil vældig gerne slå verdenseliten i medal race, og måske avancere yderligere i tabellen.

”Vi plejer at være gode i medal race, så vi skal bare gøre det simpelt og komme af sted,” siger Henriette Koch.

Jonas Høgh holder fast i toppen
OL-medaljehåbet Jonas Høgh-Christensen holdt også fredag fast i toppen af et overordentligt stærkt Finnjollefelt domineret af tre briter i det kommende OL-farvand i Weymouth.

Fredagens sejladser bød på en sjette- og en 12.-plads, men Jonas Høgh-Christensen går ind i søndagens finale på en fornem samlet femteplads.

”Jeg havde helt sikkert solgt det her stævne for en femteplads, hvis du havde spurgt mig før. Jeg er meget glad, men vi har stadig meget, vi kan forbedre,” siger Jonas Høgh-Christensen.

I fredagens sejladser måtte danskeren kæmpe lidt med en straf i første sejlads, hvor han ellers lå på førstepladsen. Det endte med en godkendt sjetteplads. Det skriver Dansk Sejlunion.

I anden sejlads blæste det op, og der manglede lidt fart i den danske Finnjolle, så han måtte nøjes med en 12.-plads. Nu gælder det finalen, hvor danskeren ikke tør sætte næsen op efter medalje.

”Det er meget tæt, og der skal virkelig meget til for at få medalje. Jeg skal bare koncentrere mig om at gå ud og sejle godt. Vinder jeg, så er jeg sikker på at blive nummer 4. Lige nu er der tre briter foran mig, så jeg er tredjebedste nation,” siger han.

Danske placeringer gårsdagens placering i ()

Finn, efter 10 sejladser

5. (4.) Jonas Høgh-Christensen

470 damer, efter 10 sejladser

8. (13.) Henriette Koch og Lene Sommer

49er, efter 14 sejladser

15. (18.) Jonas Warrer og Søren Hansen

21. (21.) Peter Krüger og Nicolai Thorsell

22. (25.) Allan Nørregaard og Peter Lang

39. (39) Niels Joakim Gormsen og Anders Thomsen

Laser

50. (49.) Thorbjørn Schierup

52. (55.) Mads Bendix

Laser Radial efter 10 sejladser

20. (16.) Maiken Schütt

26. (23.) Anne-Marie Rindom

27. (31.) Alberte Holm Lindberg

47. (47.) Sarah Gunni

66. (60.) Cathrine Hall

68. (66.) Louise Christensen

2.4mR, efter 9 sejladser

11. (10.) Jens Als Andersen

Stævnets officielle hjemmeside: http://www.skandiasailforgoldregatta.co.uk/

content-loader
content-loader
content-loader