Gå til hoved-indhold
Der er to Smartboat 23 med på Både i Bella, båden har et væld af gode detaljer. På lørdag er der champagne kl. 14 til alle på deres stand i Bella. Foto: Troels LykkeKort Nyt
På lørdag 12. marts er der champagne kl. 14 til alle på Smartboat standen i Bella. Foto: Troels Lykke

Smartboat 23 - cool motorbåd til sejlere

Den Wally-lignende motorbåd, Smartboat 23 til en halv mio. kroner, er lavet af sejlere til sejlere, skroget er som på en sejlbåd, det fortæller Peter Blom, som minbaad.dk mødte i Bella Center.

Af Troels Lykke |

Smartboat 23, der har Danmarkspremiere i Bella Center, er kraftigt inspireret af Wally.

Det er da ogå en designer fra Wally, som er involveret i designet på båden, sammen med en af BMW Oacles America's Cup-designer. Det siger Vedbæk-sejleren og forhandler Peter Blom  til minbaad.dk om den smarte motorbåd, hvor 30 procent af køberne er sejlere.

"Den trækker ikke vand efter sig fordi den har skroglinjer som fra en sejlbåd, men med en 150 hk motor på så kan den sejle 42 knob. Ønsker man mere stabilitet i båden, så kan man fylde 300 liter vand ned i kølen eller hvis båden ligger i en havn og det blæser, så kan man rette båden op med vandballast," siger Peter Blom, der i onsdag havde travlt med at sætte de to franske både op, hvor skrogene er bygget i Tunis.

Sejlklar med motor koster en Smartboat 23 en halv million kroner.

Båden har en lille kahyt til to og en stor solseng foran i den spidse båd med V-formede undervandsskrog.

Fra sejleentusiast til bådforhandler
Det er brødrene Karl og Mads Kobberø, der sammen med deres partner Peter Blom udstiller med Smartboat 23 på bådudstillingen i Bella Center. Men det var tilfældighedernes spil, der i 2010 introducerede dem for Smartboat 23.

På en forretningsrejse til Paris har Karl Kobberø og Peter Blom lidt ekstra tid, inden de skal flyve hjem til Danmark.

Da de begge er sejlentusiaster, vælger de at tage på en international bådmesse, der finder sted i Paris lige netop den dag.

De tre herrer er  gået sammen om at starte virksomheden Smartboat Denmark, hvorfra de skal forhandle Smartboat 23. Et af de første fremstød er Danmarkspremieren på Både i Bella.

www.smartboat.dk

Peter Blom fra Smartboat bor til dagligt i Vedbæk. Han er ny i bådbranchen.

Både i Bella finder sted fra den 11.-13. marts og igen fra den 17.-20. marts.

www.baadeibella.dk

content-loader
content-loader
content-loader