Gå til hoved-indhold
Et overblik over e-jollebanen. Foto taget fra salingen på Yuki. Foto: Peter HansenKapsejlads
Et overblik over e-jollebanen. Foto taget fra salingen på Yuki. Foto: Peter Hansen

E-joller i Vedbæk: Kaløvig sejlere helt i top

67 Europajoller havde i weekenden sat hinanden stævne i Vedbæk Sejlklub. Selv om vind og bølger drillede, var både vejret og humøret højt. Se billeder fra et flot arrangeret stævne.

Af katrine bertelsen |

Anna Livbjerg og Tobias Hemdorff begge Kaløvig Bådelaug kunne sætte sig på de to førstepladser. Jacob Cholewa Vedbæk Sejlklub/SKS  tog tredjepladsen.

Sejlerne fik ialt seks sejladser, fire lørdag og to søndag. Starten måtte udsættes søndag, efter at baneleder Jan Madsen fra KDY, der styrede slagets gang, havde prøvet at få sejlerne afsted i den meget lette og skiftende luft. Netop som sejlerne var blevet sendt på land kom vinden og feltet fik to gode sejladser søndag.

Baneleder Jan Madsen måtte ty til signalflag Z (Zulu) da sejlerne pressede ivrigt på i starterne. Det var der mange der ikke helt forstod betydningen af, og det medførte da også nogle protester.

”Det er menneskeligt at fejle, men det er ikke menneskeligt at fejle to gange på samme måde, ” sagde Jan Madsen ved præmieuddelingen.” Så i skal nok hjem og læse lidt i regelbogen.” Indskærpede han de unge sejlere.

Vinden kom fra en sydøstlig retning, som gav store buler på Øresund. Der var to jurybåde på vandet for at tjekke “rok og rul”, og der var da også flere sejlere der måtte tage en straf.

Peter Hansen, der var tilskuer i egen kølbåd ved e-jollebanen, siger til minbaad.dk.

“Vedbæk Sejlklub har igen lavet et superstævne, som til trods for at vinden drillede, blev en stor succes. Irene Schwarz er et enestående forbillede for alle, der gør et stykke frivilligt arbejde for danske sejlsport.”

Stævnet var sponseret af Torm og Sydbank, der også uddelte flotte præmier.

Se alle resultater her: www.vedbaek-sejlklub.dk/Kapsejlads/Torm_UGP_2011

Fotos: Katrine Bertelsen

content-loader
content-loader
content-loader