Gå til hoved-indhold
Den lette besætning med Simon og Emil Toft. Foto: Chr. M. Borch/sejlsport.dkKapsejlads
Den lette besætning med Simon og Emil Toft. Foto: Chr. M. Borch/sejlsport.dk

Toft-brødre fra Skive er nu bedste danske 49er

470-kvinderne rykkede søndag op på EM’s andenplads, mens brødrene Emil og Simon Toft i 49eren avancerede til tredjepladsen på en generel god dansk dag, mener Dansk Sejlunion.

Af Troels Lykke |

nEfter et par dage med meget svag vind blev sejlerne ved europamesterskaberne i de olympiske bådklasser søndag testet i mere blæsende forhold.

Den friske vind bekom ganske tydeligt både flere af de danske 49ere og 470-besætningen bestående af Henriette Koch og Lene Sommer vel.

470-sejlerne viste i hvert fald i løbet af dagen, at de nu er ved at få bedre fart i deres nye båd. Dagens sejladser indbragte nemlig Henriette Koch og Lene Sommer placeringerne 3 og 10, hvilket sender dem op på europamesterskabernes samlede andenplads.

Herfra har danskerne et stor hul på 19 point op til den førende spaniere Pacheco og Betanos. Den spanske besætning er indtil videre i stævnet noteret for en sejr, to andenpladser og en femteplads som deres dårligste resultat, hvor danskerne til sammenligning har sejlet 3-5-10-11 hjem.

Medaljekandidater tyvstartet
”Vi fik mere styr på vores sejlads i dag, og det gør, at vi kan sejle mere offensivt og aggressivt. Samtidig laver vi ikke så mange fejl i dag, og det gør en tydelig forskel på resultatlisten,” siger Henriette Koch, og gør samtidig opmærksom på, at flere af deres nærmeste konkurrenter i dag bliver noteret for tyvstarter.

Indtil videre er stærke besætninger som den slovenske, tyske og engelske nemlig at finde længere nede af listen, men når femte sejlads mandag er gennemført vil alle deltagere kunne trække deres dårligste resultat fra i den samlede stilling.

Det ændrer ikke det store ved de to danske sejlerpiger taktik for de kommende dage.

”Vi skal stadig have fokus på at komme ud af starthullerne, for det er her, vi har noget at vinde,” lyder planen.

Dansk byttedag i 49er-feltet frontgruppe

Også på banerne tættest på land, hvor 49erne holder til, var der søndag masser af action i den friske vind. Allan Nørregaard og Peter Lang vandt 9. sejlads, mens Emil og Simon Toft overtog positionen som 3. bedste europæer efter en god serie på 8-9-4.

”Vi er nogenlunde tilfredse med i dag, men vi vil ikke påstå, at vi har sejlet bedre i dag, end vi har gjort de andre dage. Vi ved, at det er meget vigtigt med den stabile serie, så det har vi fokuseret på,” siger Emil Toft.

Konkurrencen i 49er-klassen er spidset yderligere til, idet forskellen mellem nummer tre og ti i dag skrumpede til bare 12 point efter ni sejladser.

”Det er meget tæt, og der er helt klart intet, der er afgjort endnu. Men vi er meget glade for, at den indledende rurnde er slut,” siger Emil Toft med direkte henvisning til, at de 25 bedste besætninger i de næste to dage fortsætter i mellemrunden, hvor der venter op til seks sejladser.

Pointene fra den indledende sejladser låses nemlig, hvilket betyder at de to Toft-brødre ikke længere skal bekymre sig om den tyvstart, som de blev noteret i EM-stævnets allerførste sejlads.

Der bliver faktisk ikke færre end fem danske besætninger i det 25 både store felt, når stævnet fortsætter mandag formiddag med yderligere tre sejladser på programmet.

Danske EM-placeringer

49er, EM efter 9 sejladser, 65 både

3. (5.) Emil og Simon Toft

6. (3.) Peter Krüger og Nicolai Thorsell

10. (22.) Allan Nørregaard og Peter Lang

13. (14.) Jonas Warrer og Søren Hansen

15. (15.) Niels Joakim Gormsen og Anders Thomsen

26. (26.) Jonathan Bay og Christoffer Thorsell

470 damer, EM efter 4 sejladser, 43 både

2. Henriette Koch og Lene Sommer

470 herrer, 4 sejladser, 74 både

53. Tobias Maduro Nørbo og Henrik Søgaard

Stævnets officielle hjemmeside: www.openeuropeans2011.com/

Live opdateringer: www.sejlsport.dk/Direkte

content-loader
content-loader
content-loader