Gå til hoved-indhold
49er med Warrer og Hansen Foto: Anders WarrerKapsejlads
Foto: Anders Warrer

OL-guldvinderen er fed nok til Perth - se nu video

Regerende OL-guldvinder i 49er, Jonas Warrer og hans makker Søren Hansen tæller ned til det vigtigste stævne før de Olympiske lege næste sommer - VM i Perth, Australien.

Af Troels Lykke |

Stævnet afvikles fra 12-18 december 2011 og er det første OL-udtagelsesstævne, og har derfor absolut topprioritet for Jonas og Søren og resten af de danske top-49er besætninger.

Konstellationen med Warrer og Hansen i samme 49er er efterhånden et år gammel, og ifølge de to sejlere er VM-formen ved at indfinde sig.

- Vi har forbedret os på mange punkter. Vi kender nu hinandens arbejde og bevægelser i båden. Rusten er for alvor banket af, og vi er blevet skarpere taktisk og manøvremæssigt. Specielt i blæsevejr har vi forbedret vores niveau - bl.a. fordi vi er blevet tungere, siger Jonas Warrer.

Hård vind i Perth

Da der sandsynligvis vil være kraftige vinde til VM, har fokus for efterårets træning på Aarhusbugten, da også været at forbedre teamets præstationer i hård vind.

- Vi har trænet meget i blæsevejr, og derudover har vi i samarbejde med vores styrketræner kørt et vægtøgningsprogram både i forhold til kost og styrketræning. Og det virker. Jeg vejer nu 10 kg mere, end da jeg sejlede under OL i Kina, så vi er klar til noget VM-blæsevejr, fortæller Jonas Warrer.

Jonas Warrer og Søren Hansen drager første gang til Australien og VM-farvandet i begyndelsen af november på et 3 ugers træningsophold.

Et specielt sted at sejle 

- Det er et lidt specielt sted at sejle, da der ofte er meget vind og meget stejle bølger. En kombination som ikke umiddelbart er 49er-livret, og som nemt resulterer i kæntringer, så det kræver, at vi træner i farvandet og vender os til forholdene, forklarer Søren Hansen.

Der er lagt op til en tæt OL udtagelse med 4 potentielle danske OL kandidater i 49eren på nuværende tidspunkt.

- Vi har alle stor erfaring og jeg tror alle planlægger at toppe til VM, så det bliver helt sikkert spændende. Vi mener, at vi har en god plan og at vi er ved at være der, hvor vi skal være. Så vi glæder os for alvor til at komme i gang med det, som det virkelig handler om. Sejler vi op til vores bedste, så kan vi vinde VM, siger Jonas Warrer.

Se mere om team Warrer/Hansen på www.sejlerbloggen.dk - blandt andet den nye film om 49er teamet.

Se video her

content-loader
content-loader
content-loader