Gå til hoved-indhold
Når vejret er godt, er sejlerferie i Danmark toppen. Foto: visitdenmark.dkTur
Når vejret er godt, er sejlerferie i Danmark toppen. Foto: visitdenmark.dk

Sejlerferie i Danmark – hvad koster det?

Sommerferien nærmer sig med hastige skridt. Skal der lejes båd i sommerferien skal det være snart. Vi har tjekket hvad det skal koste, at leje en båd i en uge.

Af katrine bertelsen |

Dansk bådudlejning

Troels Reppien fra Dansk bådudlejning i Svendborg fortæller, at ferien for familen på fire kan gøres for 6750 kr, oven i kommer diesel og mad. Sengetøj medbringes hjemmefra.

Båden er en Granada 31 fra 1980, der udover VHF og de almindelige bekvemmeligheder også har indbygget køleboks og farvekortplotter.

Derudover er der (selvfølgelig) søkort om bord og hvis det ønskes lægger firmaet også redningsveste til. Båden samles op og afleveres i Svendborg.

Priseksempler i højsæsonen – 12. juni - 13. august:

  • Granada 31: 6750 kr (4 sovepladser)
  • Beneteau 34: 12.500 kr (8 sovepladser)
  • Beneteau 38: 12.650 kr (6 sovepladser)

Dansk bådudlejning har også både andre steder i Danmark, f.eks. Nivå, Kerteminde og i Roskilde Fjord. De ejer fire både selv, men formidler primært udleje af private både, og fortæller at de i øjeblikket mangler både til udlejning.

Troels Reppien siger. ”Bådene bookes normalt mellem jul og frem til slutningen af marts. I år har vi stadig ledige uger, men de ryger hurtigt. Så hvis der er nogen, der har lyst til leje deres både ud i ferien hører vi gerne fra dem.”

På Dansk bådudlejnings hjemmeside kan du også finde turforslag.

Læs mere om bådenes udstyr og øvrige priser på Dansk Bådudlejnings hjemmeside: www.dansk-baadudlejning.dk

ScanCharter

Hos ScanCharter kan ferien erhverves for omkring 10.000 kr i højsæsonen, for en Dehler 29 med plads til fire personer. Iben Christiansen fra ScanCharter fortæller at der er godkendte redningsveste om bord, redningsflåde, livliner, nødblus og meget mere.

Priseksempler i højsæsonen: 11. juni - 20. august.

  • Dehler 29: Mellem 9.690 kr og 10.990 kr (4 personer)
  • Hallberg Rassy 36: 13.990 kr (6 personer)
  • Oceanis 430: Mellem 15.190 kr og  15.990 kr (8 personer)

Hos ScanCharter er det også privatejede både der chartres, og bådene ligger fortrinsvis i havne i Jylland og på Fyn, men også Roskilde Fjord er en mulighed. På Scan Charters hjemmeside kan man se, hvad hver enkelt båd er udstyret med, men standardudstyret er omfattende. Iben Christiansen fortæller, at der naturligvis kræves duelighedsbevis og priserne er inklusive slutrengøring og forsikring.

”Vores både er allerede godt bookede, men der er stadig ledige uger ,” siger hun og fortsætter, ”tyskerne er gode til at booke i meget god tid. Danskerne er lidt mere afventende, og venter lige for at se, hvordan vejret opfører sig."

Læs mere om bådenes udstyr og øvrige priser på ScanCharters hjemmeside: www.scancharter.dk

Alle priser hos begge selskaber er inklusive moms, og der skal påregnes et depositum oveni, der dækker forsikringens selvrisiko.

content-loader
content-loader
content-loader