Gå til hoved-indhold
Det er også muligt at spille på sin smartphone eller ipadKort Nyt
Det er også muligt at spille på sin smartphone eller ipad

Lær at spille Volvo Ocean Race Game

Minbaad.dk gennemgår hvordan du lærer at spille Volvo Ocean Race game. Starten går kl. 14. Se også starten live.

Af Rasmus Antoft |

Spillet er et spil som involverer meget strategi. Der er mange ting at tage højde for, for eksempel vinden i forhold til kurs og hvilke sejl man skal sejle med.Spillet er skruet så smart sammen så hvis man vil vinde, eller op at ligge i fronten så skal man købe udstyr i spillet. Obs. mange udtryk står på engelsk i denne artikel. Det er fordi vi har valgt at holde det på samme sprog som spillet er.

Vejrudsigten

Vejrudsigten kommer med intervaller på 12 og 24 timer og skifter to gange om dagen, kl. 07 og 19.

vindens retning og styrke kan man se på pilene. Den vej de peger, er den vej vinden blæser. Når pilene er grønne er det fordi vinden er let hvorimod hvis de er røde eller lilla så blæser eller stormer det. Når man fører musemarkøren over et område kan man se vindhastigheden for det område hvor markøren befinder sig, det er en fordel at kunne se når man skal planlægge sin rute.

Hvordan styrer man?

For at sejle den vej man vil kræver det at man kan styre.

Man styrer ved at klikke på sin båd så der kommer et kompas op rundt om båden, så trækker man i den gule pil for at ændre kurs (holde venstre museknap nede men man trækker/skubber i pilen). Når man ændrer sin kurs er det vigtigt at huske på at skifte sejl hvis det er nødvendigt. 

Det er også muligt at købe auto angle. Det justerer automatisk kursen i forhold til vinklen på vinden.

Hvordan skifter man sejl?

For at sejle stærkest kræver det at man har de rigtige sejl oppe. Der er kun to sejl at vælge i mellem hvis man ikke har brugt penge på spillet. Det er jib (fok) og  medium spinnakker. Fokken er god til kryds og halvvind mens spileren er god til læns. Dog ikke plat læns

Man kan købe 2 forskellige sejlpakker. Den lille og den store. Den lille tilføjer en wind seeker og heavy spinnakker. Wind seeker er et sejl man bruger i helt let vind. Det skaber sin egen vind ud af det der er til stede hvilket gør at man sejler stærkere end man ellers ville gøre uden.Heavy spi er til spiler sejlads i meget vind.

Den store pakke giver Genoa, Code Zero og spinnakker light. Genoaen bruger man i helt let luft i stedet for jib(fok). Code zero bruger man i let til mellemluft. Den er hurtigst omkring halvvind. Light spinnakker er til de dage hvor vejret er helt let og man sejler læns. På dage med svag vind er light spi at foretrække fremfor medium- eller heavy spi.

Det er også muligt at købe autosails. Det er en funktion der vælger det sejl der passer bedst i forhold til kursen og vindstyrken.

Waypoints

Man kan købe mærker, som bestemmer hvor båden skal sejle hen, det kaldes waypoints. Fordelen ved disse er at man kan sætte båden til at sejle og bare bestemme hvornår den skal skifte kurs (En fordel hvis kæresten eller konen brokker sig over at man skal op om natten for at ændre kursen). Man kan max sætte 5 waypoints og det er ikke muligt at flytte dem, dog kan de slettes hvis man har sat dem helt forkert

Energy

Hver gang at båden laven en kursændring eller et sejlskifte bruger besætningen energy. Energiniveauet er på 120 %, kommer det under 100 % mister båden fart. Det er muligt at købe extra energibarer i shoppen, de ”lader” selerne op så energiniveauet ikke falder.

Shop

I shoppen kan man købe alle ovenstående ting, man bestemmer selv hvor meget man vil købe. Det er også muligt at købe ekstra både. Hver deltager kan gratis få 5 både. Det kræver dog at man justerer kursen på dem alle. Det anbefales at man som begynder ikke starter ud med for mange både.

Settings

Under settings er det muligt at ændre indstillinger såsom om farten skal vises i km/t eller knob. Hvor langt der er til mål, ens spor som man har sejlet m.f. Man går ind i settings ved at trykke på ikonet med to tandhjul i den nederste menubar.

Sejladsen starter ved Cape Town kl. 14 og slutter i Abu Dhabi. på ukendt tidspunkt.

www.volvooceanrace.com

content-loader
content-loader
content-loader