Gå til hoved-indhold
Jonas Høgh-Christensen. Arkivfoto: Troels LykkeKapsejlads
Jonas Høgh-Christensen. Arkivfoto: Troels Lykke

Høgh-Christensen sluttede på flot 5. plads i England

Finnjollesejler Jonas Høgh-Christensen, KDY, er tilbage i verdenseliten ved World Cup i engelske Weymouth. 470-pigerne Koch og Sommer vandt finalesejlads.

 

Af Troels Lykke |

I lørdagens finalesejlads lykkedes det danske Jonas Høgh at fastholde sin samlede femteplads i et felt spækket med alle verdensstjernerne, som forbereder sig til OL i samme farvand næste år.

Set i OL-perspektiv sluttede den danske båd som tredjebedste nation, da klassen er præget af stærke briter, der udkæmpede et drabeligt slag om en billet til OL.

”Det er et rigtig godt resultat, og jeg er meget tilfreds. Det er mit andet stævne efter 2 års pause, og der er tre englændere foran mig, og der kan kun være én af dem med om et år,” siger Jonas Høgh-Christensen.

I lørdagens finalesejlads fik Jonas Høgh-Christensen en god start op mod første topmærke. Siden kneb det lidt med at kæmpe sig helt op i spidsen af feltet.

Men den dobbelte verdensmester holdt med en 7.-plads kontrol over Dan Slater fra New Zealand og Jonathan Lobert fra Frankrig, der lige akkurat blev holdt uden for top 5.

”Jeg er lidt skuffet over, at jeg ikke sluttede højere i finalesejladsen. Planen var at prøve at angribe 3.- og 4.-pladsen. Men jeg trøster mig med at vi først nu for alvor er ved at komme i gang, og der er mange ting, vi kan forbedre” siger han.

I landsholdslejren er der naturlig glæde over at se Jonas Høgh-Christensen tilbage i top 5.”Det er godt at se Jonas tilbage, hvor han hører hjemme. Han har ikke helt glemt det. Der er stadig masser at arbejde med, men det ser lovende ud,” siger Dansk Sejlunions sportschef, Thomas Jacobsen.

Jonas Høgh-Christensen blev nummer 9 ved OL i Athen i 2004, og nummer 6 ved OL i Kina i 2008.

Koch og Sommer slog verdenseliten
Den danske kvindeduo Henriette Koch og Lene Sommer havde lørdag fantastisk fart i 470-jollen, og satte hele verdenseliten på plads i finalesejladsen på næste års OL-bane i Weymouth, England.

De to danske forhenværende juniorverdensmestre havde vanen tro især fart i jollen på læns. Fra start lå Koch og Sommer blandt de førende både, og på sidste læns satte de fuldstændig den spanske båd og strøg med store smil først ind over målstregen.

”Det er en utrolig dejlig følelse at slå dem alle sammen i medal race. Det giver selvtillid at gøre det her, hvor der skal kæmpes om OL-medaljer næste år,” siger Henriette Koch.

Sportschef Thomas Jacobsen havde også det store smil på efter finalesejladsen.

”Det er en rigtig god afslutning af Henriette og Lene. De vinder de to sidste sejladser, og viser, at vi er på rette vej,” siger Thomas Jacobsen.

I det samlede regnskab kom de to danske kvinder til at mangle lidt, fordi hård vind midt på ugen var noget af en uven ude på vandet. Koch og Sommer avancerede en enkelt plads og sluttede som en samlet nummer 7 i World Cup-sejladsen.

”Vi havde problemer med farten, når det var hårdt blæsevejr, så nu ved vi, hvad vi skal hjem og arbejde med,” siger Henriette Koch.


Landstræner sejler sølvmedalje hjem
Den danske 49er-landstræner Peter Hansen sejlede lørdag en sølvmedalje hjem ved World Cuppen i Weymouth i England.

Sølvmedaljen blev sejlet hjem med franskmanden Christidis, som har bedt danskeren om en hjælpende hånd. I sig selv et bemærkelsesværdigt resultat i stævne på næste års OL-farvand, hvor hele verdenseliten var samlet.

”Det er en fed fornemmelse at kunne være med helt fremme, selv om jeg ikke har sejlet på det her niveau i snart i halvandet år. Det har været gode lærepenge for hele vores trup, at jeg kunne se, hvordan den franske 49er gør det. Vi gjorde det ikke særligt kompliceret, og det virkede,” siger Peter Hansen.

I lørdagens finalesejlads kom Hansen og Christidis over målstregen som femte bedste båd, og det var nok til at holde fast på andenpladsen og dermed sølvmedaljen.

Danske slutplaceringer

Finnjolle

5. Jonas Høgh-Christensen

470 damer

7. Henriette Koch og Lene Sommer

49er

15. Jonas Warrer og Søren Hansen

21. Peter Krüger og Nicolai Thorsell

22. Allan Nørregaard og Peter Lang

39. Niels Joakim Gormsen og Anders Thomsen

Laser

50. Thorbjørn Schierup

52. Mads Bendix

Laser Radial

20. Maiken Schütt

26. Anne-Marie Rindom

27. Alberte Holm Lindberg

47. Sarah Gunni

66. Cathrine Hall

68. Louise Christensen

2.4mR

11. Jens Als Andersen

Link

Stævnets officielle hjemmeside:

www.skandiasailforgoldregatta.co.uk/

content-loader
content-loader
content-loader