Gå til hoved-indhold
Match race pigerne kommer i vælten allerede i morgen. Foto: Matchraceteam.dkKapsejlads
Match race pigerne kommer i vælten allerede i morgen. Foto: Matchraceteam.dk

Nedtælling til For-OL - se navne på danske sejlere

I morgen starter For-OL i Weymouth og Portland, England. 13 danske sejlere deltager i generalprøven til OL i England i 2012. Vi taler med sportschef Thomas Jacobsen, der forlader Danmark i morgen.

Af katrine bertelsen |

Sejladserne starter i morgen med kvindernes Match Race, kun en båd fra hvert land kan deltage.

OL i 2012 i England bliver sidste gang (i denne omgang) hvor Match Race for kvinder og Starbåden er med som olympiske discipliner.

Fra Danmark ser holdet således ud:

  • RS:X: Lærke Buhl-Hansen
  • Laser: Thorbjørn Schierup
  • Laser Radial: Anne-Marie Rindom
  • Finn jolle:  Jonas Høegh-Christensen
  • 470, mænd: Henrik Rask Søgaard
  • 470, kvinder: Henriette Koch
  • 49er: Jonas Warrer og Søren Hansen
  • Match race: Lotte Meldgaard,Susanne Boidin og Tina Schmidt Gramkov

Også de garvede Starbådssejlere Benny Andersen og Mogens Just deltager i For-OL.

Sportschef Thomas Jacobsen siger til minbaad.dk.

” Vi har gode medaljechancer i fem klasser. Alle har arbejdet hårdt op til For-OL. og vi er godt i vej med 49er, 470 og Finnjolle. Laser Radial mangler lidt for at komme i top 3, og Match Race halter noget bagefter.”

På Dansk Sejlunions hjemmeside skriver Thomas Jacobsen:

- Den danske trup består af en god blanding af rutinerede kræfter og unge talenter. Nogle forventer jeg resultater af. Andre forventer jeg, at de i den grad suger til sig af erfaring, så de står bedre rustet næste gang.

- Jeg vælger at sammenfatte det danske holds målsætning til, at vi tager derover for at få så meget ud af stævnet som muligt. Hver især ved sejlerne godt, hvad der er vigtigst for dem at udrette og få med hjem af viden.

Først i aktion bliver matchrace, hvorefter resten af klasserne følger trop de efterfølgende dage. Hver nation stiller med en enkelt besætning, præcis som om et år.

Der er tale om en generalprøve, hvor der er masser af ting at lære bagom scenen. Derfor er det vigtigere for mig, at hver enkelt sejler får vigtig viden med hjem, der forøger vores medaljechancer om et år, end at vi får en dansk sejler på podiet under For-OL. I praksis følges de to ambitioner meget fint ad.

Du kan nu følge OL-holdet intensivt på nettet, uanset om du sidder foran en computer eller ej. Prøv at følge med på Sejlsport.dk/Direkte eller på vores nye, mobile hjemmeside, m.sejlsport.dk.

Sejlsport.dk/Direkte
m.sejlsport.dk

Læs mere på ISAFs hjemmeside: www.sailing.org/london2012/2011

content-loader
content-loader
content-loader