Gå til hoved-indhold
X-50er udgår efter spiler gik i stykker ved bundmærke. Den kan let syes siger sejlmager Jan Quantum, der har set på spileren. Fotos: Troels LykkeKapsejlads
X-50er udgår efter spiler gik i stykker ved bundmærke. Den kan let syes siger sejlmager Jan Hansen, der har set på spileren. Fotos: Troels Lykke

Big Boats herlige dage og kiks til søs - fotos

De store drenge leger på de store både og det går som regel godt. Minbaad.dk fangede dog et par kiks i storbåds-stævnet, hvor norske Landmark 43 dominerer i IRC. Se billeder.

Af Troels Lykke, kerteminde |

Henrik Dahl, der er gast for norsk Landmark 43 siger om at være i front i IRC-feltet:

- Landmark 43 sejler virkelig godt og er skabt til IRC, vi har blandt andet en tre meter lang bulb, som man ser i Americ's Cup. Og vi er tre Landmark 43, som har tætte opgør, men vi har Morten Henriksen, som taktiker og han gør det godt, siger Dahl til minbaad.dk til afterparty på havnen i Kerteminde.

Her er 44 både og omtrent 500 sejlere, der holder til i den gamle havn i Amanda's by.

Jesper Bank og First 40 kæmper godt og er helt fremme, men ifølge rorsmand Mads Ebler, så straffes First 40 for hårdt efter DH-reglen.

-Vores First 40 er skabt til IRC med dyb køl og kulfibermast, vi straffes meget hårdt efter DH, men det ved vi godt, siger Mads Ebler.

Sirena hurtigere

Høj Jensen-sejlmageren Bo Selko, der styrre X-40eren X-Ellent måtte udgå i lørdagens første sejlads i Big Boat efter en skade ved forstaget, men ellers er X-40eren Sirena med Peter Buhl, der sejler med North sails, der foreløbig vinder kampen i den klasse.

I dag sejles der videre og der loves let vejr. Minbaad.dk er på vandet og følger også de unge i Sail Extreme, der står lidt i skyggen af Big Boats flotte, store både.

X-One kom først i mål, selvom de lavde dette kiks, hvor de sejler forbi bundmærket.

Karla 2, J/V 41 fra Holbæk, fik spileren lige lovligt sent ned.

Big Challenges fra Svendborg sejler meget bedre i år, men de laver stadig fejl.

X-40, Sirena, er lynhurtige.

Landmark 43 er hurtig.

Dorte O. styrer Farr 40 og fører over en anden Farr 40.

Jesper Bank og Mads Ebler på First 40, der ikke er skabt til DH, men IRC.

www.bigboat.dk (har live-opdatering)

content-loader
content-loader
content-loader