Gå til hoved-indhold
Landmark 43 viste de danske IRC-sejlere hvor skabet skulle stå. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Landmark 43 viste de danske IRC-sejlere hvor skabet skulle stå. Foto: Troels Lykke

Landmark 43 med Henriksen vinder Big Boat

Lokale Morten Henriksen var på lynhurtig norsk Landmark 43 i IRC, mens DH-løbene blev vundet af en tysk J/V 41, X- 40 med Peter Buhl og X-35 med Henrik Løftgaard. Resultater og interview.

Af Troels Lykke |

Det blev kun til en enkelt sejlads i dag på Kerteminde Bugten, vinden var for let og springende og anden sejlads søndag måtte opgives da vinden sprang voldsomt.

Det skete på et tidspunkt hvor Svendborg-båden Big Challenge ellers førte Big Boat med en halv banelængde, senere var det Holbæk-båden Karla 2, der førte, men kort tid efterblev sejladsen skudt af.

Fire sejladser blev gennemført lørdag og søndag med 44 både.

Feltets mest suværæne båd var Landmark 43, der havde bådens opfinder om bord, nordmanden Claus Landmark, mens Morten Henriksen var strateg og taktiker om bord og det virkede.

De vandt nemlig IRC-feltet totalt suverænt, også foran de to øvrige Landmark 43, der i dag findes ni af i verden.

Båden bygges i Dubai, fortalte Claus Landmark til minbaad.dk, hvor det også kom frem at båden er bygget præcist til IRC-reglen, hvilket man ikke kan sige at de danske broskabere X-One, Big Challenge og Broskraberen.dk er.

-Den koster omtrent det dobbelte af hvad en Farr 40 koster, sagde Claus Landmark, der sejler med Elvstrøm Sails Epex, der også havde folk på vinderbåden.

Umuligt at slå nye IRC-både

Ulrik Meyer Nielsen, skipper for Bogense-båden Broskraberen.dk siger om at konkurrere mod Landmark 43.

- Vi ved jo de er umulige at slå på reglen, det har vi opgivet, så vi sejler primært mod de øvrige danske broskrabere, sagde skipperen, der denne gang også slog X-One og Big Challenge.

Den danske Swan 45, Tarok,  med Erik Berth gjorde det godt i Big Boat med en tredjeplads - efter to lynhurtige Landmark 43ere.

Peter Buhl urørlig

En båd vi også bemærkede i dag var Rungsted-båden Sirena med Peter Buhl, der slog fast at Høj Jensen-sejlmageren Bo Selko skal stå tidligt op i X-40eren X-Ellent, hvis de skal slå det North Sails-sejlende Sirena-hold, der er yderst erfarne, viste de flere gange.

DH slutresultat: her

IRC slutresultat her

content-loader
content-loader
content-loader